25n
25N
25N

Oltra: 'Aquesta legislatura portarem a les Corts una nova Llei d'Igualtat i la Llei d'Accessibilitat Universal'

La vicepresidenta confia a aconseguir “amplis consensos” amb els grups en Les Corts “perquè tots assumim les mesures socials com a pròpies”

Oltra: 'Aquesta legislatura portarem a les Corts una nova Llei d'Igualtat i la Llei d'Accessibilitat Universal'
23/07/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el Consell portarà aquesta legislatura a les Corts per a la seua aprovació la Llei d’Igualtat i la Llei d’Accessibilitat Universal.

Oltra ha celebrat una ronda de contactes amb els portaveus de PSPV, Compromís, Unides-Podem, PP, Ciutadans i Vox en les comissions d’Igualtat de Gènere i Col·lectiu LGTBI i de Polítiques Socials i Ocupació de les Corts, amb la qual es proposa iniciar una “relació institucional fluida i cordial amb tots els grups durant la legislatura”.

En aquestes reunions, la vicepresidenta ha traslladat als i les representants parlamentaris les prioritats legislatives del Consell en matèria de polítiques socials per a aquesta legislatura. Així, ha recordat que les lleis més rellevants relacionades amb l’àmbit d’actuació del seu departament “ja es van aprovar durant la passada legislatura però queden dues grans lleis molt importants per la seua transversalitat”.

Una d’elles és l’actualització de la Llei d’Igualtat entre Homes i Dones, que va ser aprovada en 2003. Oltra ha assenyalat que aquesta norma, que té 16 anys, “ja era insuficient en el seu moment i està absolutament obsoleta”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el món ha avançat molt en aquesta matèria, afortunadament, i és necessari que les lleis també ho facen”.

La vicepresidenta ha destacat que l’objectiu del nou text legal serà “no solament aconseguir que les dones compartisquen els espais públics sinó també que els homes compartisquen els privats”, de manera que “s’aconseguisca en necessari equilibri i paritat” en els dos àmbits.

“En parlar de l’àmbit públic ens referim no solament a les institucions, sinó també a les empreses, les universitats o qualsevol altre espai on es prenen decisions”, ha explicat.
n aquests casos, ha assenyalat Oltra, s’ha de parlar “no solament de sostres de cristall, sinó també de sòls de fang”, i ha recordat que, actualment, el 80% de les ocupacions amb menys de 12.000 euros a l’any els ocupen dones. D’altra banda, ha apuntat la necessitat de compartir entre homes i dones també l'”espai privat, els usos dels temps, la corresponsabilitat i com conciliar els dos àmbits”

Llei d’Accessibilitat Universal

L’altra gran proposta que impulsarà la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives en aquesta legislatura és una Llei d’Accessibilitat Universal, que ja va ser anunciada durant el passat Seminari d’Hivern, i que “és una norma àmpliament esperada i demandada”.

“Aquest és un dels grans treballs d’aquests quatre anys, aconseguir una llei d’aquestes característiques amb tot el que implica d’accessibilitat no solament a espais físics sinó també a tots els nivells, per a totes les persones tinguen la diversitat funcional que tinguen, ja siga sensorial com a intel·lectual, mental, física o orgànica”, ha explicat.

Consens en matèria social

Oltra ha recordat que perquè aquestes lleis siguen efectives “és fonamental el suport perquè els pressupostos s’adeqüen a les necessitats”, per la qual cosa ha sol·licitat el suport dels grups perquè les polítiques socials que s’han dut a terme en els últims quatre anys es consoliden, i que en aquesta nova legislatura es mantinga l’impuls que garantisca l’avanç dels serveis socials i els drets de les persones que viuen en la Comunitat Valenciana.

Així mateix, ha recordat que “durant la primera legislatura del Govern del Botànic, es van aconseguir consensos en pràcticament totes les lleis proposades en Les Corts per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Socials”.

Per això, ha manifestat la seua confiança en què les noves iniciatives legislatives compten “amb aqueixos amplis consensos que vam tindre la legislatura passada i que continuem per aqueix camí perquè tots assumim aquestes mesures socials com a pròpies”.

En aquesta línia, com ja va passar en els quatre anys anteriors, Oltra ha assegurat que “aquesta Conselleria atendrà i escoltarà cadascuna de les aportacions que hagen de fer els diferents grups en Les Corts”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 12 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna