25n
25N
25N

Oltra creu que els governs "a la valenciana" són un "un model exportable i admirable"

Joaquín Reina - Europa Press

Oltra creu que els governs "a la valenciana" són un "un model exportable i admirable"
12/06/2019 -

La vicepresidenta en funcions de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha opinat que haguera anat “a tots millor” si els governs d’Espanya hagueren “pres exemple dels governs a la valenciana”. “No volem donar lliçons a ningú, però crec que som un model exportable i admirable”, ha raonat.

En atenció als mitjans a Alacant, després de la signatura de l’acord del Botànic II, ha qualificat com “de molt important” que hi haja acords i governs “plurals de coalició” on la pluralitat de la ciutadania es veja “reflectida en els governs”.

“Hem demostrat que els governs de coalició són bons governs perquè hi ha diferents mirades i intel·ligències al servei d’un projecte comú, i això sempre enriqueix”, ha argumentat.

Sobre aquest tema, ha recalcat: “algú que pensa diferent a tu, et pot ensenyar, aprendre i enriquir”.

“Per tant, els ciutadans han dit fa temps que no volen majories absolutes i hem de començar a tindre una cultura democràtica del pacte, del diàleg, la paraula, la coalició, cooperació o col·laboració, com se li vulga cridar”, ha resolt.

UN PACTE QUE “POSA A LES PERSONES EN EL CENTRE”

Durant la seua intervenció posterior a la rúbrica del document, Mónica Oltra, que s’ha mostrat visiblement emocionada en diversos moments, ha agraït a tots aquells que han treballat durant aquests dies en la comissió negociadora per a arribar a un acord per a posar a les persones “en el centre”.

La vicepresidenta en funcions ha destacat l’acord, i ha manifestat que l’acord “ha estat a l’altura del treball fet”, per a després desgranar alguns dels principals punts: “Ara haurem d’aprendre’ns tota la nova arquitectura”, ha agregat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + dinou =

escalante
escalante