25n
25N
25N

Oltra apunta la futura llei d'accessibilitat universal com a "repte social per a una convivència més humana"

Oltra apunta la futura llei d'accessibilitat universal com a "repte social per a una convivència més humana"
16/09/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que la nova llei d’accessibilitat universal que prepara la Generalitat Valenciana és “una de les grans iniciatives legislatives i un repte social per a avançar cap a una convivència més humana que tinga present a totes les persones amb totes les diversitats i capacitats”.

L’objectiu és asseure “un canvi de paradigma que garantisca la mobilitat i el compliment de les exigències d’accessibilitat, físiques i virtuals, amb els ajustos i mecanismes adequats”, ha avançat després de reunir-se amb una delegació d’ONCE Comunitat Valenciana encapçalada pel seu president, Enrique Llin, i el delegat territorial, José Manuel Pichel.

Aquesta llei “promocionarà i garantirà” els drets de la ciutadania per a accedir en condicions d’igualtat als béns, serveis i coneixements d’ús públic. Oltra ha posat l’accent en la importància de la participació del tercer sector en la seua elaboració i desenvolupament, recull la Generalitat en un comunicat.

Per contra, les lleis d’accessibilitat vigents en la Comunitat, alguna amb més de 20 anys d’antiguitat, “no cobreixen en aquests moments tots els àmbits d’aplicació de l’accessibilitat universal que exigeix mesures específiques en àmbits no regulats encara”.

La nova norma serà “transversal”, afectarà “milers de persones” i contemplarà l’eliminació de barreres no solament físiques, sinó de totes aquelles per a atendre totes les diversitats físiques, intel·lectuals, mentals, orgàniques o sensorials, “de manera que l’espai comú, en el seu conjunt, siga un espai sense barreres”.

Durant la reunió amb l’ONCE, la titular de Polítiques Inclusives ha traslladat a l’entitat els principals punts que contemplarà la nova norma i li ha convidat a participar “activament” en el seu desenvolupament, com a la resta del tercer sector.

La trobada també ha servit per a posar en comú tots els projectes en els quals està immersa l’entitat en la Comunitat Valenciana amb la qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives col·labora estretament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + tretze =