caixa popular

Oltra, sobre les amenaces: "¿Per què uns delictes es persegueixen i altres no?"

“Quan actua d’ofici la Fiscalia? Quan hi ha un acudit sobre Carrero Blanco?”, s’ha preguntat

Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell | P. Plaza

Oltra, sobre les amenaces: "¿Per què  uns delictes es persegueixen i altres no?"

“Quin és la raó per la qual uns delictes es persegueixen i altres no?”, s’ha preguntat Mónica Oltra, vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, després del ple del Consell. I ho ha fet en relació a les amenaces de mort que s’han abocat a les xarxes socials durant els últims dies.

Oltra ha instat a la societat, als poders públics, als mitjans de comunicació i a les organitzacions cíviques a plantejar-se “fins a on arriba la llibertat d’expressió i fins a on no”. Segons la vicepresidenta, cal buscar la “coherència i congruència dels aparells de l’Estat“, encara que ha aclarit que és partidària de “la intervenció mínima del dret penal”.

Així doncs, la portaveu del Consell ha llançat més preguntes: “Quan actua d’ofici la Fiscalia? Quan hi ha un acudit sobre Carrero Blanco? Quan hi ha una lletra d’una cançó? Quan hi ha una interpretació d’una imatge religiosa?”. Oltra ha posat en contraposició aquests exemples amb uns altres amb els quals hi ha “una aparent impunitat“.

La causa de la persecució dels delictes “no pot ser un element subjectiu, sinó un element objectiu”, ha assegurat Oltra, que també ha recordat que els delictes d’injúries als càrrecs públics “s’han de perseguir d’ofici, sobretot quan hi ha un delicte amenaçador”. En aquest sentit cal recordar que la vicepresidenta del Consell és, a més, advocada de professió.

Les amenaces

Mónica Oltra ha estat una de les persones que ocupen càrrecs públics a la Comunitat que més ha sofrit els atacs a les xarxes socials, però també prop del seu habitatge. Només cal recordar l’escarni de membres d’España 2000 enfront de la seua casa per la nit. I va ser ahir quan un dels seus assessors va denunciar en Twitter nous missatges amenaçadors d’un individu en els quals es podia llegir fragments com: “A veure si maten a la teva mare o et violen a tu i segueixes pensant el mateix moniata, mamarracha, analfabeta i antivalenciana”, en relació a declaracions de la vicepresidenta sobre la presó permanent revisable.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 16 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018