25n
25N
25N

Oltra: "La futura llei d'Infància i Adolescència és una llei valenta per a construir un futur millor"

Oltra: "La futura llei d'Infància i Adolescència és una llei valenta per a construir un futur millor"
23/06/2018 -

El Consell ha aprovat el projecte de la Llei d’Infància i Adolescència, “una llei valenta que vol que els xiquets, xiquetes i adolescents siguen els protagonistes del present perquè ens ajuden a construir un futur millor”, ha indicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra.

Oltra, que ha comparegut en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern valencià, ha destacat que aquesta llei “reconeix, per primera vegada, a la infància i a l’adolescència com una ciutadania activa i de ple dret, alhora que promou la seua participació en tots els àmbits de la vida pública i privada”.

Referent a açò, la vicepresidenta ha recalcat que l’elaboració de la futura llei d’Infància ha sigut “molt participada”. “És la primera vegada en la nostra comunitat que un procés de participació d’una llei s’adapta perquè la gent més jove puga dir la seua opinió”, un canvi, segons ha destacat Oltra, que mostra “la revolució del Govern del Botànic”.

El projecte de Llei d’Infància i Adolescència, que serà remés a les Corts per a la seua tramitació definitiva, garanteix la igualtat entre tots els xiquets i xiquetes en l’accés universal a l’educació, sanitat i l’oci educatiu “com a dret reconegut per llei”, ha indicat la vicepresidenta, perquè “jugant es creix millor, s’aprén més i s’és més feliç”.

Així mateix, protegeix a les persones menors d’edat enfront de qualsevol tipus de violència i fixa les bases de la criança responsable “perquè cal posar el focus tant a protegir contra el maltractament, com a promoure el bon tracte”, ha explicat Oltra.

Acció humanitària

D’altra banda, el Consell ha aprovat dos convenis de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i el Comité Espanyol de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) per a dur a terme accions d’ajuda humanitària.

En el primer cas, la conselleria aportarà 200.000 euros a la delegació a la Comunitat Valenciana d’ACNUR per a executar el projecte “Protecció i assistència a la població desplaçada a l’Iraq”, en el qual es distribuiran articles no alimentaris bàsics d’ajuda humanitària entre la població civil desplaçada en els camps d’Anbar, en la zona fronterera amb Jordània, “on es troben atrapades més de 100.000 persones”, ha indicat Oltra.

Respecte al segon dels convenis, en el qual participen diferents comunitats autònomes, la Conselleria de Transparència col·laborarà amb 50.000 euros amb l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, que té atribuïda la coordinació de l’ajuda humanitària oficial de l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + divuit =

torrent