25n
Orgull
Orgull

Oltra: "Senyor Cantó, no sap el que costa un col·legi"

Mónica Oltra anuncia els projectes de futur en matèria d’educació

@compromis

Oltra: "Senyor Cantó, no sap el que costa un col·legi"
18/04/2019 -

Els cinc candidats a la Generalitat Valenciana de les principals formacions polítiques s’han trobat, de nou, en el debat electoral de TVE. Un debat intens en el qual no solament han presentat les seues propostes de futur per a la Comunitat Valenciana, sinó que, a més, s’han abordat temes, que es troben en el centre de la campanya política, com són l’educació, les llistes d’espera en sanitat, la dependència o el valencià.

En aquest sentit, la vicepresidenta de la Generalitat i candidata al Consell de Compromís, Mónica Oltra, ha posat l’accent en la inversió que des del Govern del Botànic s’ha dut a terme en matèria d’educació. D’aquesta manera, ha recordat les mesures que ja s’han impulsat per a garantir una educació basada en el valor de la igualtat, com el programa Xarxa Llibres, que garanteix els llibres de text gratuïts a totes les famílies, o les beques menjador de la qual ja es beneficien 127.000 alumnes i alumnes de la Comunitat Valenciana.

No obstant això, el canvi que es va iniciar en 2015 no es deté, i per a la pròxima legislatura, Mónica Oltra ha anunciat no solament que es garantirà, de manera gradual, que l’alumnat d’Infantil i Primària gaudi del menjador escolar gratuït, sinó que continuaran treballant per a acabar, definitivament, amb els barracons que es van construir durant els 20 anys del govern del Partit Popular.

Així, a la proposta del candidat de Ciutadans, Toni Cantó, d’acabar amb els barracons amb tan sols 48 milions d’euros, Oltra no ha dubtat a rebatre-li: “senyor Cantó no sap el que costa un col·legi si diu que amb 48 milions d’euros pretén acabar amb tots els barracons“. I és que gràcies al Pla Edificant, que ja compta amb un pressupost 500 milions d’euros invertits en centres públics, s’han aconseguit dur a terme 402 actuacions – pendents d’executar o en procés – en 176 poblacions de la Comunitat Valenciana.

Una actuació per a dignificar els centres públics que, durant la legislatura del Govern del Botànic, tal com ha assegurat Oltra, ha aconseguit que “1 de cada 3 xiquets ja no estudien en barracons“, així com que “s’haja reduït a la meitat els centres educatius públics que es trobaven íntegrament en barracons”.

En aquest punt, Oltra ha comptat amb el suport del candidat d’Unides Podem-EUPV, Rubén Martínez Dalmau, que ha recordat tant a la líder del PP, Isabel Bonig, com a Toni Cantó, que “va ser el PP qui va ficar als xiquets en els barracons, i ara Ciutadans vol governar amb ells. Estem perdent el nord”.

Des de l’inici de la legislatura, més de 700 actuacions s’han dut a terme en centres públics. No obstant això, des de Compromís són conscients que encara queda molt per fer. “Sabem que hi ha gent que a encara no li ha arribat el canvi, però no ens van donar una vareta màgica. Ens van donar un compromís, el compromís de continuar treballant perquè el canvi no pare”. I des del Botànic no estaran satisfets fins que tot l’alumnat estiga en aules dignes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 10 =