Oltra després de l'informe de AIRef: "És un problema d'ingressos, no despeses, i no s'ha de jutjar igual situacions diferents"

La vicepresidenta defensa que la despesa de la Comunitat obeeix a la "obligació legal" de complir amb drets recollits en la Constitució

Guardar

oltra_lgtbi
oltra_lgtbi

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat en relació a l'informe sobre pressupostos inicials de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) que la Comunitat "no té un problema de despesa, té un problema d'ingressos i d'injustícia en el tracte del sistema de finançament", per la qual cosa ha reclamat que "no done una anàlisi igual a situacions diferents".

"Si ens jutgen de la mateixa manera que a una comunitat que té 800 euros més per habitant, s'està produint una injustícia més gran encara", ha subratllat Oltra en la roda de premsa després del ple del Consell, preguntada per les conclusions de l'informe publicat aquest passat dijous per l'AIRef, que veu un risc "molt elevat" d'incompliment de l'objectiu de dèficit en la Comunitat i Múrcia i adverteix que haurà de corregir l'evolució prevista de les seues despeses.

Oltra ha recalcat que "precisament" la Comunitat i Múrcia són les que "més pateixen" l'infrafinançament. "No temem un problema de despesa, tenim un problema d'ingressos i d'injustícia en el tracte del sistema de finançament", ha afirmat, per a criticar que "no es pot donar una anàlisi igual a situacions diferents".

En concret, ha indicat que "no pot jutjar igual" a la Comunitat i a Cantàbria, amb "800 euros més per habitant". "Gastem menys que la resta de comunitats autònomes", ha assegurat.

Interpel·lada sobre el fet que l'informe compare la situació de Múrcia i la Comunitat, Oltra ha assenyalat que el sistema de finançament és "molt més injust" en el cas de la Comunitat, que implica un "deute més elevat que està dessagnant" la regió.

A més, ha subratllat que el que està fent la Comunitat és "garantir els drets de les persones" a l'educació, a la sanitat o a l'atenció a la dependència. "Això no és despesa, és una obligació legal", ha insistit, abans de posar en valor que el Consell "ha estirat els euros".

Preguntada per si considera que l'obertura d'À Punt també s'inclou entre aquests drets, Oltra ha remarcat que el dret a la informació també és un dels drets fonamentals establits per la Constitució espanyola.

Així mateix, ha defensat que l'obertura d'À Punt va ser una decisió amb "dos vessants": d'una banda, "complir amb un dret fonamental" i, per un altre, proporcionar un "motor econòmic" al sector audiovisual, "un dels quals més possibilitats té de crear riquesa i llocs de treball".

Arxivat a:

Destacats