25n
25N
25N

Oltra creu que Cs i PP hauran d'explicar per què "no li'l volen posar difícil als lladres i corruptes"

Oltra creu que Cs i PP hauran d'explicar per què "no li'l volen posar difícil als lladres i corruptes"
29/03/2019 -

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha defès aquest divendres les mesures i ferramentes engegades per l’Executiu valencià per a previndre la corrupció i, en aquest sentit, ha assenyalat que PP i Cs hauran d’explicar per què amb les seues propostes d’acabar amb alguns dels organismes creats “no li’l volen posar difícil als lladres i als corruptes”.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per les propostes de PP i Cs per a reduir l’administració del Botànic i que passen per eliminar l’Agencia Antifrau per part dels ‘populars’ i la Conselleria de Transparència des de la formació taronja.

Sobre aquest tema, ha apuntat que “les formacions polítiques que volen eliminar la prevenció contra la corrupció igual tenen les seues raons”. “No sé si són molt vàlides des del punt de vista democràtic” ja que ha reivindicat que amb l’Agencia Antifrau i la Conselleria de Transparència “a priori” s’engeguen mecanismes perquè “no es donen irregularitats ni casos de corrupció” i les coses siguen “més difícils per als lladres”.

“Qui no li ho vol posar difícil als lladres i per què ?”, s’ha preguntat per a subratllar que aqueixa és una pregunta que hauran de contestar “aquells que no li ho volen posar difícil als lladres ni als corruptes”.

En aquest sentit, ha defensat que tots dos organismes han fet un treball “extraordinari” per a “bandejar la corrupció que s’havia instal·lat en les institucions” i per a instaurar un sistema normatiu que té com a objectiu la prevenció de la corrupció, que “una vegada s’ha produït ja afecta, ataca a la democràcia i danya als ciutadans”.

A més, Oltra ha posat en valor que ara la UE en els seus informes, “en lloc de planejar que s’ha d’investigar a la Comunitat per a veure on han anat els diners del BEI que havia desaparegut”, destaca a la Comunitat com “un territori a Espanya on s’ha creat una sèrie normativa i institucions encarregades de previndre la corrupció com el sistema d’alertes primerenques, conegut com a Satan”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 11 =

Informacion coronavirus