caixa popular

Oltra: "Serà una Setmana Santa de passió i esperem que també de resurrecció"

No creu que es donen les condicions per a un avançament electoral a la Comunitat Valenciana i subratlla que l’agenda valenciana “segueix endavant”

Oltra: "Serà una Setmana Santa de passió i esperem que també de resurrecció"
15/02/2019 -

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha assenyalat que la convocatòria d’eleccions generals és una prerrogativa del president del Govern, Pedro Sánchez, i, en aquest sentit, ha eludit valorar l’adequació de la data fixada, el 28 d’abril. En qualsevol cas, ha assenyalat: “Serà una Setmana Santa de passió i esperem que també de resurrecció que sempre està bé que després de la passió, la resurrecció”.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada per la convocatòria d’eleccions generals per al diumenge 28 d’abril anunciada aquest divendres pel president Pedro Sánchez i la seua afectació a l’agenda valenciana.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que la convocatòria d’uns comicis és una prerrogativa del cap de l’Executiu que en aquest cas ha utilitzat per uns motius que ell ha explicat. Per tant, ha remarcat que des del govern valencià no hi ha “res a dir sobre l’elecció de la data”.

“Serà una Setmana Santa de passió i esperem que també de resurrecció que sempre està bé que després de la passió, la resurrecció”, ha puntualitzat.

Oltra ha remarcat que el Consell segueix amb el full de ruta que s’ha marcat fins al final de legislatura per a “la defensa dels interessos dels valencians” tant en matèria d’inversions, finançament o sobre qualsevol altre assumpte que faça “avançar” l’autonomia. Així mateix, ha puntualitzat que les reunions previstes per a aquest mes amb la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, i la d’Hisenda, María Jesús Montero, es mantenen.

“Quan hi ha unes eleccions i mentre es forma un nou govern sempre hi ha una situació de transició, però això no vol dir que les reunions bilaterals no se’n vagen a celebrar. El Botànic segueix el seu full de ruta i el que estava previst es farà”, ha remarcat Oltra.

“L’AGENDA VALENCIANA SEGUEIX”

D’aquesta manera, ha insistit que “l’agenda valenciana segueix endavant sens dubte” i amb eixos cinc eixos plasmats en l’Acord del Botànic que al llarg d’aquesta legislatura s’han anat aplicant i han permès “que la vida dels valencians siga millor que en el 2015”. “Anem a seguir fins a la formació del pròxim govern que nosaltres pensem que reeditarà un Botànic 2”, ha emfatitzat.

No obstant açò, sí ha admès que amb el rebuig dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) les reivindicacions valencianes “s’han ressentit” perquè, encara que ha dit que no eren els comptes que haguera fet el Botànic que haguera anat “més enllà tant en polítiques socials com en l’agenda valenciana”, eren “indubtablement molt millor que els de Mariano Rajoy” i es podien haver millorat durant el tràmit parlamentari.

Al seu juí, els PGE de Sánchez “eren molt millor per a la Comunitat i per a la resta de territoris d’Espanya perquè suposaven avanços” en certes matèries com l’augment per a la partida de dependència, els permisos de paternitat o la lluita contra la pobresa infantil. “Tot això són qüestions que s’han quedat en el tinter en haver sigut rebutjats per la dreta i els partits catalans”, ha lamentat.

AVANÇAMENT ELECTORAL A LA COMUNITAT VALENCIANA

Preguntada per un possible avançament electoral a la Comunitat Valenciana, Oltra ha assenyalat que aquest mateix divendres el president Ximo Puig s’ha referit a aquesta qüestió que és una potestat que ell té com a cap del Consell.

En qualsevol cas, ha puntualitzat que Pedro Sánchez ha explicat les motivacions i característiques per a eixe avançament electoral i “cap d’elles es dona en el govern del Botànic”. “El president ho ha dit moltes vegades públicament i és que aquesta comunitat té la potestat de fixar les eleccions autonòmiques quan crea convenient, però per a nosaltres eixes motivacions sempre han de tindre en compte l’estabilitat, governabilitat i l’interés general i en aquest cas no concorren les raons que ha expressat el president del Govern d’Espanya per a prendre la decisió d’avançar les eleccions”, ha resolt.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =