25n
25N
25N

Oltra espera arribar a un acord en la bilateral sobre pressupostos i lamenta les objeccions "constants" del Govern

Oltra espera arribar a un acord en la bilateral sobre pressupostos i lamenta les objeccions "constants" del Govern
26/04/2019 -

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha expressat el seu desig d'”arribar a un acord” i “tancar la qüestió” en la comissió bilateral Estat-Generalitat convocada pel Govern central per a resoldre una sèrie de discrepàncies entorn de diversos articles de la llei de pressupostos de la Generalitat de 2019 i la llei de mesures fiscals, coneguda com a llei d’acompanyament.

Així s’ha pronunciat aquest divendres la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives en la roda de premsa posterior al ple del Consell en la qual, preguntada per les reiterades “objeccions” que el Govern central ha posat davant determinades lleis autonòmiques valencianes, ha assegurat que aquestes han sigut “una constant en tota la legislatura”.

El Govern va convocar dimecres passat una comissió bilateral Estat-Generalitat per a resoldre una sèrie de discrepàncies entorn de diversos articles de la llei de pressupostos de la Generalitat de 2019 i la llei de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera i d’organització, la coneguda com a llei d’acompanyament.

La vicepresidenta ha explicat la posició del Govern valencià davant la comissió bilateral plantejada per l’Executiu de Pedro Sánchez: “Anirem a la comissió, explicarem i defensarem la normativa que hem aprovat i esperem, com en la majoria de casos, que es puga arribar a un acord i es puga tancar ací la qüestió”.

Inquirida sobre si s’ha produït un “desacord” entre tots dos governs amb motiu d’aquesta comissió bilateral, Oltra ha apuntat que “el dret és interpretable i té diferents maneres d’entendre una mateixa norma” i que “les bilaterals estan perquè aqueixes interpretacions es posen en comú i s’acorde una manera d’interpretar una norma”.

D’altra banda, ha censurat que “probablement des de l’Estat s’hauria de tindre una mirada més perifèrica, més oberta i que tinga en compte les competències de les comunitats autònomes”. “No seria la primera vegada que el Tribunal Constitucional li diu al Govern central que envaeix competències autonòmiques”, ha ressaltat la vicepresidenta, que ha insistit que espera “que hi haja un acord sobre la interpretació de la norma”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 13 =

museo prehistoria