25n
25N
25N

Oltra sobre l'acord del metro: "La veritat és molt reparadora"

Oltra sobre l'acord del metro: "La veritat és molt reparadora"
24/01/2020 -

La portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha destacat aquest divendres, respecte a l’acord aconseguit en la causa de l’accident de metro de València que evita la celebració de judici, que “la veritat és molt reparadora” i és el que “sempre” havien reclamat les víctimes. “Fets però també simbologia que no ens faça oblidar el que va passar perquè no torne a passar”, ha apuntat.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha ressaltat sobre aquest tema que és “molt important” sentir a les víctimes dir que estan “satisfetes” amb aquest acord aconseguit entre la Fiscalia, l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol (AVM3J) i la defenses per escoltar a la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) “reconéixer la seua responsabilitat” i que les “coses es van fer malament”. “La veritat és molt reparadora”, ha recalcat.

De fet, ha recordat que moltes de les víctimes d’aquest accident van rebutjar les indemnitzacions econòmiques que els corresponia “si no anaven acompanyades de la veritat” perquè és “molt difícil reparar una ferida oberta, que va causar 43 morts i 47 ferits” sense la veritat. Per això, ha recalcat que encara que “sempre quedarà la cicatriu, estarà bé que es vaja tancant”.

En eixe sentit, ha destacat que les víctimes han aconseguit el que “sempre havien reclamat: la veritat”. Així mateix, s’ha referit a la resta de mesures que es van adoptar a conseqüència d’aquest accident, com la llei de seguretat ferroviària, que “forma part de la nostra cicatriu com a societat perquè la història ens va forjant” i en eixe sentit ha apuntat que aquest accident és “una de les parts de la nostra història més trista i impactants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + onze =