caixa popular

Oltra: "S'estan fent passos" davant la situació de bombers forestals

EP

Oltra: "S'estan fent passos" davant la situació de bombers forestals
21/08/2018 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defensat aquest dimarts que la Generalitat està “fent passos” i aconseguint “avanços” en la situació dels bombers forestals, que han passat d’una empresa privada a una pública, per als qui s’ha negociat una millora salarial a l’espera que el Ministeri d’Hisenda la materialitze i el pròxim 7 de setembre el primer ple del Consell després de les vacances aprovarà el reglament de bombers forestals.

Així s’ha pronunciat Oltra en ser preguntada sobre les crítiques dels sindicats de bombers dels tres consorcis provincials i dels ajuntaments de València, Castelló i Alacant, que han lamentat que en tres anys de legislatura no s’haja fet cap reforma “de calat” en gestió d’emergències.

Sobre aquest tema, la vicepresidenta ha respost que “s’han fet avanços importants tant en prevenció com en intervenció i en la part d’extinció“. Ha recordat que un pas “molt important” ha sigut el pas dels bombers forestals d’empreses privades a una empresa pública, Tragsa, dependent de l’Estat. Ara, ha continuat, “han de passar a la Generalitat” i s’està treballant en una societat instrumental “on puguen ser contractades eixes persones”.

Ha avançat que el dia 7 de setembre està previst que el ple del Consell done llum verda al decret pel qual s’aprova el reglament de bombers forestals que ha sigut negociat amb els representants sindicals, per la qual cosa ha defensat que “sí que s’estan fent passos” i “cadascun és important”, encara que “no s’arregla en tres anys el desastre de molts anys anteriors”.

“Açò és com una escala que anem pujant graó a graó, perquè si volem pujar-la de cinc en cinc graons, igual ens trenquem la crisma. El que hem de fer és pujar un graó i quan tenim el peu en ell, l’altre, així és com es fan les coses en política de manera responsable i rigorosa”.

Preguntada sobre si, amb l’aprovació el 7 de setembre del reglament podria desconvocar-se la vaga indefinida que els sindicats han convocat a partir d’eixe dia, Oltra ha afirmat que “açò depén dels sindicats” i ella no els va dir el que han de fer.

Em sembla lògic que els sindicats mobilitzen i reivindiquen millores i la dignificació dels bombers forestals”, ha subratllat, per a agregar que ella defensa la dignificació d’aquests professionals que “tenen unes condicions laborals i salaris que s’han de dignificar perquè la responsabilitat i risc que corren no està d’acord amb les remuneracions i condicions laborals”.

Per tant, ha conclòs: “Que ells mantenen la mobilització fins que vegen que s’ha aprovat, estan en el seu dret, no els diré el que han de fer”.

menut palau

Etiquetes


menut palau

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

sempre teua
exposicion caps tallats
Escalante
exposicion caps tallats
Extra nº 2 - FEBRERO 2019