caixa popular

Oltra signa la Carta Europea d'Informació Juvenil amb motiu de la integració de la Comunitat

La informació juvenil ocupa un lloc central per a la defensa dels drets socials i les llibertats de les persones joves

Oltra signa la Carta Europea d'Informació Juvenil amb motiu de la integració de la Comunitat
11/07/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha signat la Carta Europea d’Informació Juvenil, amb motiu de la integració de la Comunitat Valenciana com a membre de ple dret en l’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA).

Gràcies a aquesta incorporació, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) compartirà a partir d’ara decisions i coneixements amb la resta de serveis d’informació juvenils de tota Europa. La integració va ser reconeguda en el marc de la 28 assemblea general d’aquesta organització europea independent.

La vicepresidenta ha indicat que “els principis de la Carta Europea coincideixen amb el treball de l’IVAJ en matèria d’informació juvenil i, concretament, dins de les nostres polítiques per a les persones joves, els centres i serveis d’informació juvenil de la Comunitat Valenciana estan oberts a tota la població jove sense excepció”.

Oltra ha manifestat que “també volem garantir la igualtat en l’accés a la informació amb independència de la seua ubicació, origen, gènere, religió, o classe social, amb especial atenció a col·lectius desfavorits o amb necessitats específiques.”

ERYICA va ser fundada en 1986 com a agència europea independent, integrada per serveis públics d’informació juvenil, organismes i xarxes de coordinació. L’Agència treballa en la cooperació europea en l’àmbit del treball i dels serveis d’informació juvenil per a satisfer les necessitats d’informació dels joves a Europa i l’aplicació dels principis de la Carta Europea d’Informació Juvenil, aprovada a Bratislava (República Eslovaca) el 19 de novembre de 2004.

En l’actualitat, igual que la Comunitat Valenciana, són membres de ple dret Catalunya, Illes Balears i Andalusia.

“La informació ajuda a prendre decisions en moments crucials i promou la participació activa de la joventut en una societat democràtica”, ha indicat la vicepresidenta, qui ha explicat que “en el cens de la xarxa valenciana ( consultar ací) comptem amb un total de 449 serveis oferits per l’IVAJ, ajuntaments i associacions, dels quals 207 són centres d’informació juvenil i 242 punts d’informació distribuïts per tota la Comunitat”.

Així mateix, Oltra ha destacat que “aquests serveis faciliten l’accés a la informació rellevant, la distribueixen i garanteixen el dret a la informació de la població jove”.

En aquest sentit, ha insistit que “també els mitjans de comunicació i les xarxes socials formen part d’una activitat, la informació juvenil, indispensable per al suport als processos d’emancipació, la promoció sociocultural, el foment de la participació i l’associacionisme juvenil, el desenvolupament de programes i activitats de temps lliure, d’oci educatiu, d’intercanvis juvenils i d’enfortiment del voluntariat europeu i internacional, dins de les polítiques integrals de joventut”.

“Els treballadors i treballadores d’informació juvenil a la Comunitat Valenciana s’esforcen diàriament per conéixer les necessitats informatives i oferir informació puntual, rellevant i comprensible per a assegurar el dret a la informació de la població jove, a obtenir respostes i a la construcció del seu propi projecte de vida a escala europea i internacional”, ha dit la vicepresidenta.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 14 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats