25n
25N
25N

Oltra: "Si ni tan sols pots participar de la presa de decisions, no pots assumir-les com a teues"

Oltra: "Si ni tan sols pots participar de la presa de decisions, no pots assumir-les com a teues"
17/11/2020 -

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha afirmat que durant la primera ona de la pandèmia va assumir el perfil en el qual se li va col·locar “sense piular” i ha assegurat que “la corresponsabilitat en les decisions exigeix participació”: “Si ni tan sols pots participar de la presa de decisions, no pots assumir-les com a teues”.

Així s’ha expressat Oltra en una entrevista aquest dimarts en Plaza Radio recollida per Europa Press en la qual ha lamentat que la comissió interdepartamental del Consell no es reunisca des del 23 de març, per la qual cosa ha agregat: “No és que jo m’apartara, és que se’m va deixar de requerir”.

La vicepresidenta ha indicat, no obstant això, que la comunicació a nivell institucional funciona “amb normalitat” –el divendres i aquest dilluns es va reunir el ple del Consell– i ha incidit en què està “a l’espera d’una comunicació més bilateral” entre el president, Ximo Puig, i ella.

Preguntada sobre si creu que Puig “no té intenció d’arreglar la situació de falta de comunicació”, ha manifestat: “Jo espere que no, i que quan trobe el temps, l’espai i la predisposició ens puguem banalitzar”. Sobre si la relació està trencada, ha indicat: “Això el deixe per als àmbits més personals. Jo espere que no, sincerament”.

Sobre aquest tema, Oltra ha confirmat que es va assabentar per la premsa de la posada en marxa dels hospitals de campanya, encara que ha explicat: “Entenc que amb les presses i la urgència aquestes coses poden passar. No hauria de ser així, però en aquell moment el vaig entendre. Quan plou sobre mullat és quan les coses no s’accepten igual”.

En aquest sentit, ha incidit a tornar a la “cultura del diàleg, de la participació i de prendre decisions de manera solidària” i ha apostat per “buscar espais perquè les diferències troben el llit per a prendre decisions”. “La diferència no té per què ser sinònim de divisió”, ha agregat.

GARBELLAT MASSIU EN RESIDÈNCIES

D’altra banda, ha explicat que es porta treballant des de l’estiu en un “garbellat massiu” a les residències, que ha considerat que comença a ser “peremptori”. Així, ha indicat que està treballant amb Sanitat per a dur-lo a terme.

En aquest sentit, ha advocat per fer “proves periòdiques al personal”, ja que per a les persones majors resulten “molt invasives” i els pot ocasionar “un perjudici”. A més, ha recordat que els treballadors en aquest cas són “el vector”, ja que “el virus no viatja per l’aire fins a la residència”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =