25n
Orgull
Orgull

Oltra: 'Cal seguir treballant en el Pacte contra la Violència Masclista que uneix a la societat enfront dels agressors i al costat de les dones'

Oltra: 'Cal seguir treballant en el Pacte contra la Violència Masclista que uneix a la societat enfront dels agressors i al costat de les dones'
28/08/2018 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha insistit que cal “seguir treballant en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista que ens uneix a tota la societat enfront dels agressors i al costat de les dones”.

La vicepresidenta del Consell ha efectuat aquestes declaracions després dels tres minuts de silenci que s’han guardat enfront del Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat d’Ivanka a Oriola, “la víctima 28 a Espanya de la violència masclista i la primera a la Comunitat Valenciana en enguany”, ha precisat.

En la concentració es trobaven presents representants del Consell, Les Corts, Delegació del Govern, Diputació de València i d’altres institucions i entitats, a més de ciutadans i ciutadanes que han volgut sumar-se als tres minuts de silenci.

A tots ells, la vicepresidenta ha agraït la seua presència “per a demostrar que la societat valenciana està al costat de les víctimes” i per a manifestar “tot el suport i afecte a la seua família, a la gent que la volia, als seus amics i amigues, als seus companys i companyes i demostrar el rebuig total als agressors”.

Oltra ha posat l’accent que “aqueixes actituds no tenen cabuda en la societat”. “No volem als agressors mentre siguen agressors. Estem completament enfrontats a ells. Estem al costat de cada dona que en aquest país pateix una situació de violència de gènere”, ha afegit.

La vicepresidenta ha insistit que “seguirem treballant tots els governs junts, els grups polítics diferents, les diferents administracions, Diputació, Ajuntament, Delegació de Govern amb la societat civil, associacions feministes, sindicats, empresaris” per a aconseguir “una societat lliure de violència de gènere, lliure d’una violència contra les dones perquè una societat que maltracta i assassina a les seues dones és una societat que necessita sanar; és una societat malalta”.

Condemna unànime

Després de la concentració, representants dels diferents partits polítics amb representació en Les Corts han manifestat la seua condemna unànime de la violència masclista.

La directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per a la Igualtat de Gènere i sotssecretària general, portaveu i secretària de comunicació de Joventuts Socialistes d’Espanya, María Such, ha assegurat que “aquest assassinat ens demostra que encara queda molt per fer quan es compleix un any del Pacte contra la Violència de Gènere” i ha insistit en la importància que “l’entorn, la societat, els seus veïns i veïnes, els seus amics i amigues no siguen còmplices del silenci de la violència masclista, sinó que facen un pas avant”.

Per la seua banda, la diputada del Grup Parlamentari Compromís en Les Corts, Mónica Álvaro, ha incidit a seguir treballant “perquè aqueixes polítiques derivades del Pacte contra la Violència Masclista continuen cap avant perquè prompte puguem veure el fruit del resultat d’aqueixes polítiques” i ha remarcat que “una societat que mata a les dones és una societat malalta que necessita curació”.

Finalment, el responsable del Grup Parlamentari Ciutadans en Les Corts, Antonio Woodward, ha posat l’accent que “una societat madura com la nostra no es mereix aquests actes de violència masclista” i s’ha mostrat a favor de “conscienciar, des de les escoles, a la societat d’aquests fets que no es poden repetir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =