25n
25N
25N

Oltra i Ribó signen el conveni "València inclou" per a facilitar la inclusió social de persones migrants per 220.000 euros

Oltra i Ribó signen el conveni "València inclou" per a facilitar la inclusió social de persones migrants per 220.000 euros
10/11/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat aquest matí que el programa ‘València inclou’, en el qual col·laboren la Generalitat i l’Ajuntament de València, és un exemple de “col·laboració entre administracions” que permet “millorar la vida de les persones migrants”.

Oltra ha fet aquestes declaracions després de signar, juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, el conveni de col·laboració per al desenvolupament d’aquest programa d’acolliment i atenció a persones migrants, per al qual la Generalitat destina aquest any 220.000 euros.

La vicepresidenta ha agraït a l’Ajuntament de València el treball realitzat amb la Vicepresidència perquè aquest conveni siga possible, un exemple de “col·laboració entre administracions, que és el que sempre ha caracteritzat als governs del Botànic i del Rialto”.

En aquest sentit, ha afirmat que “avui és un dia per a celebrar”, ja que aquesta col·laboració contribueix a “millorar la vida de les persones que fugen de situacions que no podem ni imaginar i que troben una terra d’acolliment, que sap que tots i totes estem germanats en aquest Planeta”. “Qualsevol persona que tinga necessitats trobarà aquí un lloc de refugi”.

Oltra ha destacat que el programa ‘València inclou’ permet oferir “68 places d’acolliment per a persones migrants, tant en albergs com en habitatges”.

D’aquesta manera, es facilita “la inclusió social, que és en definitiva l’objectiu d’aquesta programa, perquè les persones migrants que venen a la nostra terra fugint de la guerra, de les tortures, de la persecució, en definitiva venen per a salvar la seua vida i la de les seues famílies, tinguen un procés on se’ls acompanye en la seua integració i inclusió en la nostra comunitat, tant en el sentit de poder tenir una llar on viure com en el de l’alfabetització en la nostra llengua i el coneixement de la nostra cultura”.

Com funciona ‘València inclou’

Mitjançant aquest acord, que es realitza des de l’any 2008, totes dues institucions col·laboren en l’allotjament, manutenció i suport social a persones migrants que no tenen les necessitats bàsiques cobertes.

Les persones migrants ateses a través del projecte ‘València inclou’ són remeses pel Servei de Primer Acolliment d’Immigrants (SPAI), i se’ls ofereix, a més de l’allotjament, atenció social i manutenció, la promoció i foment de les capacitats d’autonomia.

El programa inclou la recepció i admissió d’usuaris i l’atenció social consistent en el desenvolupament d’actuacions d’informació i assessorament, seguiment del pla d’intervenció individualitzat i coordinació amb el SPAI.

El SPAI disposa de 68 places destinades a persones migrants majors d’edat, de les quals 48 són d’allotjament en alberg i 20 places en habitatges semitutelats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 11 =