25n
25N
25N

Oltra insisteix que cal "repensar el model turístic" i replica a Cs: "si no ho enteneu us ho heu de replantejar"

Oltra insisteix que cal "repensar el model turístic" i replica a Cs: "si no ho enteneu us ho heu de replantejar"
18/06/2020 -

La vicepresidenta Mónica Oltra, ha insistit aquest dijous que cal “repensar” el model turístic de la Comunitat Valenciana perquè assegure “més redistribució de la riquesa, més valor afegit i sostenibilitat per a garantir el futur dels nostres fills” i per això ha replicat a Cs: “si no són capaços d’entendre això igual els que se us ho heu de replantejar sou vostés”.

Oltra ha replicat així en les Cots al diputat de Cs Carlos Gracia, que li ha preguntat sobre la rellevància que té el sector turístic per al Consell i en aqueix sentit ha mostrat la seua “preocupació” per les declaracions de la portaveu que va realitzar en una entrevista i d’altres càrrecs que “acaben sent atacs directes al sector”. Per això, els ha exigit que “s’abandonen les declaracions que només crispen i que només posen murs al diàleg”.

Per contra, la també portaveu del Govern ha aclarit que en aquesta entrevista que va realitzar a un mitjà va assenyalar que “calia repensar el model”, una asserció que, ha recalcat, “no és que ho diga jo o el Consell, sinó tothom”. De fet, s’ha referit a l’informe de l’IVIE de superació de la crisi de la Covid que assenyala que la Comunitat serà la tercera en pèrdua d’activitat turística i que les comarques amb més dependència turística, com són La Marina Alta, La Marina Baixa i a Vega Alta, tenen els majors indicadors d’empobriment.

A més, és “clar” que el turisme té una “petjada” en l’emergència climàtica i sobre aquest tema ha descartat que el Consell es vaja posar “una bena en els ulls” davant aquesta realitat. Així, ha recordat que en una de les mesures del Pla estratègic de turisme que va presentar el president Puig el passat 24 de febrer ja apuntava a la necessitat de, davant aquest nou escenari, “donar un nou enfocament” per a garantir “la competitivitat i sostenibilitat”.

“NO S’HA DE POSAR TOTS ELS OUS EN LA MATEIXA CISTELLA”

De la mateixa manera, ha esmentat l’informe de l’IVIE que també reclama “més innovació” perquè el sector turístic és el que “menys especialització productiva” té i la posició de la CEOE que demana “acabar amb la dependència del turisme i potenciar la indústria” perquè, ha advertit Oltra, “posar tots els ous en la mateixa cistella ens fa més febles en situació de crisi com aquesta pandèmia” i per això cal apostar per “la diversificació de l’economia”.

A més, ha recalcat que el mateix sector empara aquesta posició i així ha citat les declaracions del president de la Confederació Valenciana d’Empresaris Turístics, Luis Martí, en les quals va mostrar la “preocupació màxima” pel “duríssim colp patit que ha evidenciat la nostra feblesa” i en les quals va reclamar “més riquesa i ocupació de qualitat”.

Per tot això, ha recalcat que el debat del model del turisme s’ha d’abordar “més prompte que tard” per a garantir el
“benestar de la població i el futur” i ha insistit que si Cs no ho entén “li ho ha de replantejar”.

Per contra, el diputat de Cs Carlos Gracia ha destacat que les declaracions del president Puig o del conseller Soler sí que revelen “un consens amb el sector, però que declaracions com la d’Oltra, que van portar a Hosbec fins i tot a demanar la seua dimissió els “preocupa molt” igual que les conclusions del document ‘L’economia valenciana després de la Covid-19’, signat director general de Tributs i el secretari autonòmic d’Ocupació, en el qual es defensa gravar les activitats nocives per al medi ambient com les estades turístiques el que suposa “demonitzar al turisme i una irresponsabilitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − sis =