25n
25N
25N

Oltra: "La Renda Valenciana d'Inclusió ha posat la primera pedra d'un nou model social que no vol deixar arrere a ningú"

Oltra: "La Renda Valenciana d'Inclusió ha posat la primera pedra d'un nou model social que no vol deixar arrere a ningú"
28/06/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que amb la llei de Renda Valenciana d’Inclusió, que va entrar en vigor el passat dia 23 d’abril, el Consell ha posat, “amb humilitat però amb fermesa”, la primera pedra per a la construcció d'”un nou model social valencià, que no vol deixar a ningú arrere”.

En la inauguració de la jornada de formació conjunta per a professionals dels serveis socials i serveis d’ocupació en el marc de la nova llei de Renda Valenciana d’Inclusió, Oltra ha manifestat que per al Govern del Botànic l’horitzó de progrés passa necessàriament per, “un canvi de paradigma amb un model econòmic inclusiu, que tinga el benestar de les persones com a prioritat” perquè, la cohesió i la inclusió social són elements “imprescindibles d’una societat sana”.

En aquesta línia, segons ha precisat, el Consell treballa per a garantir com a “màxima prioritat” la cohesió social i liderar una resposta “moderna i socialment avançada”, implementant mesurades per a garantir uns ingressos suficients, que garantisquen una vida digna per a totes i tots”.

Oltra ha recordat que la nova renda ha incorporat dues noves modalitats destinades a complementar les prestacions i els ingressos pel treball, però també avança en l’eliminació de l’estigma de la pobresa, que al seu judici “culpabilitza doblement a la persona o la família que necessita de l’ajuda de l’administració pública per a construir el seu futur”.

A més, ha explicat, que la nova renda elimina obstacles i burocràcia perquè les persones puguen centrar els seus esforços personals, econòmics i psicològics en el seu projecte vital”.

Cal recordar que la nova renda valenciana d’inclusió s’està desplegant escalonadament en els seus diferents tipus fins a l’any 2020, amb un pressupost de 88,5 milions en 2018, de 262,6 milions en 2019 i de 298,9 milions en 2020, quan es completarà la implementació. Segons ha revelat Oltra, s’espera que arribe a 94.200 titulars i beneficie a un total de 230.790 persones.

Amb aquesta renda d’inclusió, ha afirmat la vicepresidenta del Consell, la Comunitat Valenciana “estarà entre les cinc amb més cobertura de l’Estat espanyol i suposarà un pas més en el model d’economia social que impulsa el Consell del Botànic”. A més, ha defensat, “tindrà un efecte generador de riquesa de més de 200 milions d’euros”, tal com avala un estudi de la Universitat de València.

Així, en termes globals, ha subratllat, “per cada euro invertit per la Generalitat, la societat valenciana recuperarà 1,12 euros”. Sobre aquest tema ha definit a la nova renda d’inclusió com a “mecanisme de lluita contra l’exclusió per a millorar la protecció de les persones més vulnerables de la societat”, que millora l’economia i genera una política d’ocupació “centrada en les persones i la millora del seu benestar”.

Finalment, Mónica Oltra ha agraït la predisposició el Servei Valencià d’Ocupació i Formació a l’hora de treballar conjuntament amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, “per a situar a les persones més vulnerables i el seu benestar en el centre de l’acció política del Govern del Botànic i també de les polítiques actives d’ocupació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + deu =

Valencia activa
bombers
Valencia activa