25n
25N
25N

Oltra reivindica un oci educatiu amb activitats que fomenten la igualtat

Oltra reivindica un oci educatiu amb activitats que fomenten la igualtat
29/02/2020 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reivindicat un oci educatiu “com un espai significatiu en el procés de creixement personal de xiquets i xiquetes, adolescents i joves amb activitats que fomenten valors com la igualtat i la inclusió social”.

La vicepresidenta ha visitat el Saló del Còmic que s’està celebrant durant aquest cap de setmana en Fira València amb més de 170 expositors i amb la presència de multitud d’artistes i creadors en el major esdeveniment sobre còmic i entreteniment que se celebra a la Comunitat Valenciana, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Oltra ha visitat l’espai ‘Territori IVAJ’, impulsat des de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que és el primer espai dedicat als jocs de taula que existeix en el Saló del Còmic, i que busca ser, segons ha explicat, un lloc “socialitzador i integrador” dins del certamen.

La vicepresidenta ha explicat que els tres espais amb els quals compta l’expositor de l’IVAJ estan diferenciats amb jocs i activitats que donen visibilitat a valors com “la igualtat, la cooperació, l’acceptació de les regles i el respecte”.

El primer d’ells disposa de jocs de taula que treballen o visibilitzen la paritat: es presenten aquells que incorporen el mateix nombre de dones i homes i s’eviten aquells en els quals la imatge de les dones està sexualitzada.

L’aspecte cooperatiu dels jocs centra un altre dels espais, i els jocs educatius el tercer, ha indicat Oltra, qui ha puntualitzat que aquest últim compta amb una selecció de jocs molt identificatius per a treballar habilitats com el càlcul matemàtic, el llenguatge, l’atenció, l’espacialitat, el pensament lateral, la creativitat, la memòria o la història, entre altres.

En la seua visita a aquest certamen, Oltra s’ha referit a l’aposta del Consell per les polítiques de joventut “com una de les millors inversions per al futur de la societat valenciana”, i s’ha referit a la Llei de Polítiques Integrals de Joventut” com una de les primeres normes aprovades pel Botànic, l’objectiu del qual és ajudar els joves a construir el seu propi projecte de vida des d’una perspectiva d’empoderament deixant a un costat visions paternalistes”.

Aquesta llei, ha assegurat la vicepresidenta, inclou entre altres novetats la consideració de l’oci educatiu “com una eina fonamental per a aconseguir la igualtat d’oportunitats” i amb aquesta idea, “impulsem des de l’IVAJ iniciatives com la que hui presentem en col·laboració amb el Saló del Còmic i l’Associació Impulso”.

TERRITORI IVAJ

L’estand ‘Territori IVAJ’, que ha habilitat la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, té un espai de 660 metres quadrats dins del Saló del Còmic de València, amb 50 taules de jocs, i pel qual està previst que passen 5.273 persones durant els tres dies que dura la celebració de l’esdeveniment.

L’espai compta amb una zona de 4 jocs gegants en els quals podran jugar un màxim de 15 persones, per la qual cosa poden participar més de 1.300 visitants durant tot el cap de setmana.

Així mateix s’ha disposat una zona de demostració amb 24 jocs de taula diferents en els quals podran jugar 96 persones cada vegada, la qual cosa permetrà la participació del voltant de 3.700 al final del certamen.

Finalment, s’ha habilitat una zona on se celebraran 4 tornejos en els quals s’enfrontaran unes 256 persones participants. Totes aquestes zones comptaran amb persones dinamitzadores que s’encarregaran d’explicar i supervisar l’espai.

Totes les persones que participen rebran un passaport i un segell a mesura que passen pels diferents jocs i activitats del Territori IVAJ, que els permetrà entrar en un sorteig i guanyar diferents jocs i regals.

La vicepresidenta ha agraït la col·laboració d’associacions sense ànim de lucre dedicades a la promoció de jocs de taula i a 10 editorials de joc que han proporcionat material per a la realització de jocs i demostracions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

bombers
CCCC
bombers