25n
25N
25N

Oltra defensa que la regularització dels migrants de l'Aquarius és "imperatiu moral" del Govern dos anys després

Oltra defensa que la regularització dels migrants de l'Aquarius és "imperatiu moral" del Govern dos anys després
16/06/2020 -

La vicepresidenta valenciana, Mónica Oltra, ha defensat aquest dimarts que la regularització de la situació dels 629 migrants que van arribar a Espanya el juny de 2018 a bord de l”Aquarius’ “és un imperatiu legal, polític i moral”, per la qual cosa ha instat al Govern a agilitar el procés administratiu.

Oltra ha assegurat que comprén la reclamació de l’associació Aquarius Supervivents 2018 per la falta de papers dos anys després, encara que ha destacat la “sensibilitat” de la secretària d’Estat de Migracions per a facilitar la posada en marxa de la documentació.

L”Aquarius’ va arribar a València després de l’oferiment de l’alcalde, Joan Ribó, com a port segur mentre “cap país admetia la seua entrada”. “Un vaixell a la deriva al Mediterrani amb homes, dones embarassades i xiquets, persones al límit de les seues forces físiques i amb històries molt doloroses”, ha manifestat en declaracions a Europa Press després de la presentació dels cupons ‘La il·lusió pot amb tot’ de l’ONCE.

La també consellera de Polítiques Inclusives ha posat l’accent que ningú pot imaginar el que van haver d’afrontar fins a arribar a Espanya, “sobretot la travessia pel desert de Líbia amb experiències d’esclavitud, tracta sexual i violacions abans d’embarcar”.

Ha insistit que no poden tindre la consideració d’immigrants irregulars perquè “va anar precisament el Govern qui va acceptar l’oferta de l’alcalde i de la Generalitat” i entren dins dels supòsits extraordinaris per a una regulació administrativa. I ha atribuït les seues crítiques d'”utilització política” al temps d’espera.

APEL·LA A la SENSIBILITAT DEL GOVERN

Per tot això, la coportaveu de Compromís ha mantingut que Espanya ha de ser “sensible” a aquesta reivindicació i ha confiat que la seua situació se solucione prompte. “La Generalitat i l’Ajuntament de València hem complit la nostra labor d’acolliment dins de les nostres competències”, ha subratllat, mentre la competència administrativa és del Govern.

Ha ressaltat així la labor d’acolliment per part del Consell durant aquests anys dins d'”aqueixa terra fraternal i oberta que volem que siga la Comunitat Valenciana”. També ha promés que es posaran en contacte amb els migrants perquè “molts desconeixen els drets que tenen”, com optar a la renda valenciana d’inclusió, per a acompanyar-los en l’itinerari d’inclusió social i laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =