Oltra advoca per una reforma de la Constitució que vaja més enllà dels aforaments i aborde el model territorial

Oltra advoca per una reforma de la Constitució que vaja més enllà dels aforaments i aborde el model territorial
18/09/2018 -

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha apostat aquest dimarts per una reforma constitucional que vaja més enllà de la supressió dels aforaments “per a no perdre una oportunitat d’or”, de cara al fet que “la Constitució siga la resposta política a les actuals contradiccions i desafiaments als quals s’enfronta aquest país”, entre els quals ha assenyalat el dels models territorials.

Oltra s’ha pronunciat en aquests termes en la Casa Mediterrani d’Alacant, en declaracions als mitjans durant la reunió de l’aniversari del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

La també coportaveu de Compromís ha advocat per un ampli canvi de la Constitució que incloga la reforma d'”algunes qüestions territorials que podrien tenir encaix per a solucionar qüestions relacionades amb el finançament”.

“Si la constitució fóra una mica més precisa en com ha de repartir-se els fons per a generar equitat entre els territoris i entre les persones, tindríem menys dificultats per a reformar el sistema de finançament”, ha asseverat.

Quant als aforaments, Oltra ha recordat que Compromís va presentar fa quatre anys una proposta de canvi legislatiu per a la seua eliminació a la Comunitat , per la qual cosa “el que valia fa quatre anys, val ara també”.

Ha sostingut així que “si es va a reformar la Constitució hi ha moltes qüestions que s’ha d’abordar, que estan damunt de la taula”. “La Constitució compleix 40 anys i el món ha canviat molt, hi ha nous desafiaments, hi ha noves realitats, noves expectatives i nous drets, i, per tant, es necessiten fer reformes en profunditat”, ha reivindicat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 12 =

sagunt a escena 2019
turismo salou