Oltra diu que el cas de Godella ha de servir per a realitzar una reflexió col·lectiva sobre els serveis socials

Oltra diu que el cas de Godella ha de servir per a realitzar una reflexió col·lectiva sobre els serveis socials
21/03/2019 -

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest dijous que el doble crim de Godella (València) ha de servir per a realitzar “una reflexió col·lectiva sobre l’important que són els serveis socials”. “Igual que quan un està dolent es va al centre de salut la gent ha de saber que quan té algun problema social ha d’anar a serveis socials”, ha apuntat.

Oltra, després de reunir-se amb representants de l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (Avapace), s’ha referit així al comunicat emés aquest dimecres pel Consell General del Treball Social i el Col·legi Oficial de València en què assenyalen que veuen una “fallada” col·lectiva de tots els àmbits per no haver previngut el doble crim de Godella, que va acabar amb la vida de dos menors, un xiquet de tres anys i mig i una xiqueta de cinc mesos, presumptament a les mans dels seus pares.

Sobre aquest tema, ha apuntat que el Col·legi de treballadors socials “sempre tenen una mirada comunitària” i, encara que s’ha avançat “moltíssim” en aquesta legislatura, aquest cas ha de servir per a reflexionar sobre la importància dels serveis socials.

Oltra ha assenyalat que en aquest cas concret cal esperar que estiguen tots els informes, però ha recalcat que en el comunicat també es posa en valor la nova llei de serveis socials inclusius que entra en vigor aquest dijous i “l’esforç que s’ha fet aquests quatre anys per a augmentar les plantilles de treballadors socials”.

Així, ha ressaltat que en aquesta legislatura s’han multiplicat per cinc el finançament als Ajuntaments per a cobrir les plantilles de treballadors socials municipals. A més, s’han establit plantilles multidisciplinàries de manera que l’equip mínim ha d’estar constituït per un treballador social, de psicologia, d’educació social, un jurista i un administratiu.

Aquest augment del finançament ha permés passar de 300 treballadors socials a tancar l’any amb 1.800 i quan estiga implantada tota la llei hi haurà uns 3.000 treballadors, la qual cosa suposa “un gran esforç”. Així mateix, la llei, que ara s’ha de desenvolupar, té en compte les ràtios la població i blinda de manera legal aquests equips multidisciplinaris.

Oltra ha assenyalat que aquesta incremente contracta amb la situació anterior quan hi havia municipis en els quals només hi havia una persona. “Això ja no passa ara”, ha recalcat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =

Festes Torrent 2019