caixa popular

Oltra: 'El Consell ho té clar: cap solució en cap territori serà a costa dels valencians'

Oltra: 'El Consell ho té clar: cap solució en cap territori serà a costa dels valencians'
22/09/2017 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que el Govern valencià “ho té clar: cap solució en cap territori serà a costa dels valencians”.

Preguntada en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Consell per l’oferiment fet pel Govern d’Espanya per a millorar el sistema financer de Catalunya, Oltra ha indicat que “més enllà de la qüestió de Catalunya, s’ha d’abordar la qüestió territorial a Espanya”.

Una qüestió, segons ha insistit, que es “ha de posar damunt de la taula, però que no solament afecta Catalunya, sinó que ha d’incloure a la resta de territoris”.

“La nostra aportació al debat territorial passarà pel nostre sistema de finançament, que porta caducat tres anys”, ha explicat la portaveu del Consell, qui ha incidit que no s’arribarà a cap solució sense la Comunitat Valenciana “perquè nosaltres el que hem de defensar són els interessos dels valencians i valencianes”.

Referent a açò, Oltra ha posat l’accent que el Consell no va a permetre que “perquè uns altres milloren la seua posició, nosaltres hàgem de seguir sent ciutadans de segona”, quan, segons ha insistit, “la Comunitat Valenciana és la comunitat més injustament tractada d’Espanya”.

Per tant, la “posició unívoca del Consell”, ha indicat la vicepresidenta, és que “no hi ha un arranjament territorial que no passada per solucionar el problema dels valencians que és el finançament just perquè no volem ser més que cap, però tampoc volem ser menys que tots els altres; inversions justes perquè no volem ser sempre el furgó de cua, ja que hi ha comunitats que tenen tres vegades i mitjana més diners que nosaltres i que es regularitze el deute que s’ha provocat per l’infrafinançament”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris