caixa popular

Oltra destaca que el Consell ha quadruplicat l'increment de recursos personals per a combatre la corrupció

Oltra destaca que el Consell ha quadruplicat l'increment de recursos personals per a combatre la corrupció
20/09/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha reiterat aquest dijous que el Consell ha treballat des de l’inici de la legislatura per a lluitar contra la corrupció i “recuperar la confiança dels ciutadans en les institucions”, i ha posat com a exemple que s’ha quadruplicat l’increment de recursos personals en la inspecció de serveis i el nombre d’accions de control.

Oltra ha inaugurat la I Trobada de les Inspeccions Generals de Serveis de les Administracions Públiques Espanyoles organitzada per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que acull València durant aquest dijous i divendres, informa la Generalitat en un comunicat.

En la seua intervenció, ha insistit que la confiança de la ciutadania en les institucions “és bàsica en una societat democràtica sana i avançada”, i, per açò, “un dels eixos de l’acció del govern del Botànic és la regeneració democràtica i la lluita contra la corrupció”.

S’ha referit així a “les pràctiques corruptes que durant anys de governs anteriors es van instal·lar a poc a poc en les institucions valencianes” fruit de la inexistència de “regulació i transparència”. “Per aqueix motiu, el Consell ha treballat des de l’inici de la legislatura per recuperar la confiança dels ciutadans i ciutadanes en els poders i institucions públiques”, ha asseverat.

Com a exemples, ha destacat que s’ha quadruplicat l’increment en recursos personals en la inspecció de serveis i el nombre d’accions de control i inspecció, mitjançant “plans per a garantir un funcionament eficaç de l’administració, i per a prevenir i evitar males pràctiques”.

En aquest sentit, el nombre de denúncies investigades i tramitades ha experimentat un increment considerable en passar de 16 denúncies en 2014 a les 46 del passat any i a les 35 denúncies que en el que va d’any ja s’han investigat i tramitat. Per a Oltra, aquestes dades constaten que “el control funciona i, per tant, la confiança en les institucions retorna i l’exigència augmenta”.

D’altra banda, ha parlat també del projecte de Llei del Consell d’Inspecció General de Serveis i del Sistema d’Alertes Primerenques per a la prevenció de males pràctiques en l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic instrumental.

“És important establir mecanismes de transparència, de control, de prevenció i d’inspecció que traslladen a la ciutadania la certitud que l’Administració pública disposa de mecanismes per a detectar les males pràctiques i actuar en conseqüència”, ha ressaltat.

COL·LABORACIÓ ENTRE ADMINISTRACIONS

Per la seua banda, el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha destacat que aquesta primera trobada persegueix articular “una estratègia col·laborativa amb la participació de les diferents administracions públiques que permeta intercanviar i compartir coneixements, bones pràctiques i experiències innovadores sobre aquests importants òrgans de control intern”.

Segons Alcaraz, es deu dotar a la inspecció general de serveis de “prestigi, transparència, mitjans, relacions jurídiques adequades i promoure el seu coneixement entre la ciutadania”.

València acull aquesta cita que reuneix durant dos dies a representants de les Inspeccions Generals de Serveis de l’Administració General de l’Estat i de bona part de les comunitats autònomes.

El debat se centra en el paper de les Inspeccions Generals de Serveis en la prevenció i la lluita contra les males pràctiques administratives. També es reflexiona sobre la transparència, la rendició de comptes i els reptes i perspectives de futur de les Inspeccions Generals de Serveis. La clausura serà a càrrec del sotssecretari de la Conselleria de Transparència, Alfonso Puncel.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − cinc =