Oltra: 'Volem donar visibilitat als valencians i valencianes amb un gran prestigi internacional que són exemple per al poble valencià'

Guardar

oltra-serrallet
oltra-serrallet

La Vicepresidenta i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra,  ha rebut al guitarrista valencià Rafael Serratell, músic nascut a Xirivella, que ha sigut reconegut amb el rècord Guinness per haver aconseguit en 2018 ser el primer guitarrista clàssic a haver fet concerts en tots els continents en un mateix any, inclosa l'Antàrtida.

Oltra ha destacat que per al Consell "és un honor poder rebre a aquest músic valencià, al qual ha felicitat per la "proesa" d'haver recorregut tots els continents amb la seua música en menys d'un any.

La vicepresidenta ha ressaltat que "tenim molts ciutadans valencians no tan coneguts, que no copen els titulars, però que fan coses molt grans i donar-los a conéixer a la resta de valencians i valencianes és important per al Consell", ha remarcat.

"En aquest cas, estem davant un dels millors intèrprets de guitarra clàssica que ve de terres valencianes i que ha arribat a tocar en llocs com l'Antàrtida, però també en llocs emblemàtics com el Carnegie Hall de Nova York, on no és fàcil que un músic valencià actue, i per al que cal tindre una qualitat molt superior", ha explicat.

Per això, -ha reiterat- difondre aquestes vides moltes vegades invisibles però que són ací i tenen un gran prestigi a nivell internacional dóna també prestigi al poble valencià i el que la Generalitat vols és donar visibilitat a eixes vides que són un exemple per a la societat valenciana".

Concert a l'Antàrtida amb WWF Malàisia

La vicepresidenta s'ha referit, especialment, al concert que Rafael Serrallet va donar a l'Antàrtida, convertint-se en el primer intèrpret de música clàssica a realitzar-lo, una iniciativa que ha elogiat també pel seu "missatge afegit per la sostenibilitat ambiental".

El propi Serrallet ha explicat que la idea de tocar a l'Antàrtida va sorgir després d'haver realitzat concerts durant 2018 en diferents llocs del món, que li van portar a recórrer els sis continents (Europa, Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Oceania).

Va ser llavors quan es va preparar el viatge juntament amb l'organització WWF Malàisia per a "fer realitat aqueix rècord dels set continents en una oportunitat "única i irrepetible" però, sobretot, per a recaptar fons a favor de la lluita contra el canvi climàtic i la conservació del mitjà.

"Més enllà del rècord en si -ha afirmat- el motiu del viatge va ser conscienciar, en aquests moments més que mai, sobre la necessitat de cuidar el medi ambient en un moment molt delicat. A través de la meua música intente anar una mica més enllà perquè, a més de bellesa i art ens adonem que hem de cuidar més el medi ambient, ja que només tenim un planeta".

La vicepresidenta ha posat en valor aquesta iniciativa que mostra "la necessitat de cuidar el nostre planeta, i l'Antàrtida és un símbol de la seua vulnerabilitat encara que moltes vegades els interessos econòmics es posen per damunt de la viabilitat de la vida en la Terra".

Rafael Serrallet

Rafael Serrallet és considerat hui dia com un dels millors guitarristes clàssics, destacant tant per la seua tècnica com per la seua sensibilitat en la interpretació i un profund coneixement del repertori, la qual cosa li porta a establir una gran connexió amb el públic.

Aquest guitarrista nascut a Xirivella desenvolupa una àmplia activitat concertística que li ha portat per tot el món, fent concerts en més de 80 països i actuant en auditoris de la categoria del Lincoln Center i el Carnegie Hall de Nova York, el Chicago Cultural Center, el Konserthus d'Oslo, el Teatre Mohamed V a Rabat, l'Auditori Manuel de Falla a Asunción, el Mozart Music Hall de Sao Paulo, la Maestranza de Sevilla o el Liceu de Barcelona, entre altres.

Ha sigut dirigit per prestigiosos directors i ha actuat al costat d'orquestres internacionals com la Filharmònica de Malàisia, la Filharmònica d'Ucraïna, la Simfònica de Panamà, l'Orquestra de Caámar de Novosibirsk, la Filharmònica del Marroc o la Jove Orquestra de Yangon, amb qui va interpretar el primer concert per a guitarra i orquestra interpretat a Birmània.

Amb una vasta formació, ha aprés de grans mestres de la guitarra que ha sabut compaginar amb la música més actual, la qual cosa li ha permés emprendre projectes pedagògics propis que compagina amb la seua agenda de concerts.

Doctor en música per la Universitat Politècnica de València, la seua tasca investigadora li ha portat a preparar programes específics que en diverses ocasions han rebut el suport del Ministeri d'Afers exteriors i del Ministeri de Cultura, duent a terme gires amb classes i conferències per tot el món, amb títols com 'La influència de la música popular en la guitarra espanyola', 'La generació musical del 27' o 'La guitarra a Espanya'.

Arxivat a:

Destacats