caixa popular

Oltra després de les paraules de Dalmau: "No és una qüestió de llistes més votades, sinó de qui té suports parlamentaris"

Diu que si es presenta és “per a voler ser presidenta” però “és alguna cosa que ja es veurà i no és el moment polític de parlar d’açò”

Oltra després de les paraules de Dalmau: "No és una qüestió de llistes més votades, sinó de qui té suports parlamentaris"
24/10/2018 -

La vicepresidenta de la Generalitat i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest dimecres –després de les paraules del precandidat a encapçalar la llista de Podemos a les autonòmiques Rubén Martínez Dalmau sobre la possibilitat que no siga la força més votada del Botànic la que ostentara la Presidència en una eventual reedició del pacte– que “el que ha fet és explicar com funciona un sistema parlamentari” i en aquest marc “no és una qüestió de llistes més votades, sinó que qui té els suports i consensos parlamentaris”.

“El precandidat de Podemos és professor de Dret Constitucional i el que ha fet és explicar com funciona un sistema parlamentari, jo no trauria moltes més conclusions d’açò, més enllà que últimament, i gràcies al fet que no hi ha majories absolutes, s’han donat casos com la Presidència del Govern d’Espanya, on són les majories parlamentàries les que estableixen qui governa”, ha dit.

Per açò, ha indicat que “no li trauria més punta” a les paraules de Dalmau perquè s’ha limitat a donar “una explicació teòrica” del sistema parlamentari. Preguntada sobre si amb aqueixes paraules se sent recolzada per a, si escau, ostentar la Presidència, ha assenyalat: “Jo crec que és avançar-se molt al que ha de passar”.

De fet, ha remarcat que ni tan sols és formalment candidata de Compromís, perquè haurà de decidir-se en unes primàries, i és, per tant, “aventurar-se a parlar sobre unes especulacions sobre les quals no és el moment de parlar”.

“Si finalment em presente com a candidata a la Presidència de la Generalitat, em presentaré per a voler ser presidenta, no em presentaré per a no voler ser-ho, però açò és alguna cosa que ja es veurà i no és el moment polític de parlar d’açò”, ha insistit.

En ser qüestionada sobre si seria lícita i legítima aqueixa fórmula, ha respost: “Clar, totes les fórmules democràtiques són lícites, perquè tot allò que té suport democràtic és lícit i legítim”. “Un sistema parlamentari funciona de la manera que ho ha descrit el senyor Dalmau”, ha indicat.

ENTRADA DE PODEM, UNA “BONA IDEA”

D’altra banda, sobre la voluntat personal de Dalmau d’entrar al Consell en el futur si es donen els nombres, ha afirmat que “és molt positiu, dóna una idea de la satisfacció generalitzada que hi ha amb les polítiques del Consell”.

“Em sembla una bona idea que aquells que estan en la signatura del pacte del Botànic també estiguen després dins del govern posant en pràctica tot el que el pacte ha dit”, ha conclòs.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + dotze =