25n
25N
25N

Oltra proposa una llei de canvi climàtic perquè l'"amenaça" es convertisca en una "oportunitat" i cree "futur"

Oltra proposa una llei de canvi climàtic perquè l'"amenaça" es convertisca en una "oportunitat" i cree "futur"
24/04/2019 -

La vicepresidenta del Consell i candidata de Compromís a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha proposat aquest dimecres la redacció d’una llei valenciana de canvi climàtic, sostenibilitat i economia circular perquè l'”amenaça” es convertisca en una “oportunitat” i cree “un futur” per a les generacions esdevenidores.

“El pla integral de residus ha de servir com aqueixa estratègia a llarg termini perquè els residus no siguen un problema sinó que el seu reciclatge i reutilització siga una font de creació d’ocupació i economia local”, ha mantingut Oltra abans de participar en un acte de campanya electoral a Villena (Alacant).

Ha afirmat que la Comunitat té el “repte” d’adaptar-se al canvi climàtic perquè “serà la que més patisca els efectes” a l’ésser “una de les més amenaçades de la conca mediterrània”.

Així, ha sostingut que l'”amenaça” afecta el clima i a la vida que “no a ser igual”, ja que tindrà “efectes importants econòmics”. “Des de Compromís diem que la lluita contra el canvi climàtic i l’adaptació al mateix pot ser una oportunitat d’un canvi econòmic que genere llocs de treball”, així com a “la manera que produïm” i a la manera en què “consumim”.

I en aqueix sentit, Oltra ha parlat de la transformació ecològica de l’economia en tots els seus sectors perquè “no pot ser que el nostre model es base en la precarització de salari, condicions de treball indignes i que hi haja persones que malgrat tindre treball no arribe a fi de mes”.

“Volem continuar desplegant el pla integral de residus –reduir, reutilitzar, reciclar– i en aqueixa lluita implacable contra el plàstic que està complicant la vida perquè estan pels mars i fan que consumim pescats amb microplàstics que són nocius per a la salut”, ha al·legat.

Mónica Oltra ha recordat que la gestió de residus ha estat “vinculada” a l'”acumulació de deixalles i a la corrupció” i que el pla integral de residus ha de servir “com aqueixa estratègia a llarg termini perquè els residus no siguen un problema sinó que el seu reciclatge i reutilització siga una font de creació d’ocupació i, a petita escala, de crear economia local”.

Finalment, segons dades de l’OCDE, Oltra ha indicat que es poden generar a Espanya, fins a 2050, 2 milions de llocs de treball: “L’adaptació del canvi climàtic és una amenaça en aquest moment, però pot ser una oportunitat i un futur per als nostres fills”.

En aqueixa línia, ha incidit que els adolescents, cada divendres -aquesta setmana s’avança al dijous-, s’estan manifestant perquè “volen un futur en aquest planeta i cal actuar ja des de la política”. “Si no som capaços de fer-ho pels nostres fills, per qui ho farem”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + 3 =