25n
Orgull
Orgull

Oltra diu que el Consell té un "problema de liquiditat" per no arribar transferències i demana calendaritzar el FLA

Admite el retraso en los pagos a centros de menores y se trabaja en dar una solución transitoria a través de una póliza del IVF

E.P.

Oltra diu que el Consell té un "problema de liquiditat" per no arribar transferències i demana calendaritzar el FLA
05/04/2019 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha admés aquest divendres que el Consell “té un problema de liquiditat” per no arribar les transferències per part del Govern central i això “dificulta estar al dia en els pagaments”, per exemple, amb les entitats que s’encarreguen dels centres d’infància. Així, ha tornat a reclamar una calendarització del FLA per a poder desenvolupar amb “certesa” l’acció de govern.

Oltra s’ha pronunciat així en la roda de premsa posterior al ple en ser preguntada per les protestes dels centres de menors davant els impagaments i sobre el retard en les transferències i l’arribada del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

Segons ha explicat, aquesta falta de transferències “dificulta estar al dia en els pagaments” amb els proveïdors i el Consell està prioritzant els pagaments d’ajudes directes a persones i famílies, com la dependència o la renda d’inclusió, però “hi ha altres pagaments que han d’esperar a l’arribada de transferències corrents”.

En el cas concret dels centres d’infància, ha explicat que s’està treballant amb l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a “donar una solució transitòria” com s’ha fet en l’àmbit de diversitat funcional, a través d’una pòlissa de crèdit que done liquiditat a les entitats en la quantia que necessiten i pagar “un interés molt xicotet” per a poder enfront de l’activitat diària fins que es procedisca al pagament definitiu.

“Espere que aqueixa solució siga imminent, s’està treballant ja amb la direcció de l’IVF, que sempre ha tingut una bona predisposició”, ha remarcat Oltra, per a insistir que es tracta d'”una tireta a la solució definitiva que és que aquesta comunitat tinga el finançament que necessita per a poder fer front a les seues obligacions”.

Preguntada sobre el retard en aqueixes transferències, ha indicat que es refereix tant a les ordinàries com al FLA, i que es tracta de “recursos que aquesta comunitat necessita per a garantir els drets dels valencians”.

A més, per a mostrar la posició del Consell s’ha remés a les paraules que fa un any el conseller d’Hisenda, el socialista Vicent Soler, pronunciava: “El Govern central, que ha incomplit la seua promesa de reformar el model, no va activar l’extra FLA fins a ben avançat l’exercici, la Comunitat pateix problemes de liquiditat, els proveïdors són els damnificats per aquesta situació, ja que els pagaments es demoren, el resultat d’aquest marc de finançament injust és que una part dels nostres ingressos ens arriba no com a la resta mitjançant transferències, sinó en forma de préstecs del FLA molts mesos després quan l’Executiu central té a bé”.

“Jo subscric totes i cadascuna d’aquestes paraules i el Consell subscriu totes i cadascuna d’aqueixes paraules que va pronunciar el conseller Soler en febrer i en març de 2018, quan alguna cosa s’ha dit tan ben només em queda subscriure-ho des del principi fins al final”, ha apuntat Oltra, que ha explicat que no hi ha novetats sobre l’arribada d’aqueix FLA.

En aquest context, ha precisat que la situació de retard en els pagaments a centres de menors no es dóna només a Alacant, sinó que és “generalitzada”, encara que pot ser que algunes entitats tinguen “més pulmó que unes altres” per a afrontar-la i ha recalcat que el fet d’haver incrementat la protecció social ha augmentat els pagaments directes a persones i “li lleva marge al fet que del sobrant es puga fer front al pagament d’entitats i empreses”.

“Mentre no hi haja una reparació singular estarem sempre amb aquest tipus de desequilibris que intentem solucionar posant una tireta, cal tindre el remei, que és un finançament just i, mentrestant, un FLA que tinga una calendarització, unes certeses per a calendaritzar l’acció de govern, alguna cosa que portem dient des de 2015”, ha dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 15 =