25n
25N
25N

Oltra: "Genera estupefacció que el PPCV demane que es trenque la unitat d'acció i no seguisca ni a Casado"

Oltra: "Genera estupefacció que el PPCV demane que es trenque la unitat d'acció i no seguisca ni a Casado"
06/03/2020 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres que genera “estupefacció” que el PPCV “estiga demanant que es trenque la unitat d’acció” davant la crisi del coronavirus i “ni seguisca les instruccions” del seu president nacional, Pablo Casado, que “ha dit que s’ha d’actuar de manera uniforme”.

Oltra, en la roda de premsa posterior el ple del Consell, s’ha referit així preguntat per les declaracions de la líder del PPCV, Isabel Bonig, en la sessió de control en les Corts, en les quals va acusar el president de la Generalitat, Ximo Puig, de “mentir”.

Sobre aquest tema, ha criticat que mentre van dient que “Espanya és una i no 51”, “en una crisi com aquesta, que s’ha d’actuar de manera uniforme com l’estan fent totes Comunitats amb el Ministeri” i “el que el senyor Casat ha dit que s’ha de fer”, demanen trencar aqueixa unitat.

“Però ací el PPCV no segueix ni les instruccions de Casado i van per lliure”, ha recriminat Oltra, que ha assenyalat: “encara sort que Casado sí que ho entén i les Comunitats governades pel PP el mateix”.

La vicepresidenta ha recalcat que el Consell actuarà “en tot moment” seguint les directrius del Ministeri, que “és el que s’està fent” i ha destacat sobre aquest tema que aquestes directrius s’adopten “sobre la base de l’evidència científica” i en coordinació del que mana les institucions europees i l’ONU.

“La GVA i totes les CCAA actuen sota la direcció del Ministeri, com no pot ser d’una altra manera, perquè no té sentit que s’actue de 17 formes diferents. El Ministeri té la veu cantant i les CCAA segueixen les seues directrius”, ha insistit.

NOVES INSTRUCCIONS PER A CENTRES SOCIALS I EDUCATIUS

D’altra banda, Oltra ha assenyalat que el Consell està a l’espera de rebre aquest divendres les noves instruccions del Ministeri sobre actuacions específiques en centres sociosanitaris i educatius per a “aplicar-les”.

Així mateix, ha justificat l’ordre que els partits del València Basket del València CF se celebren a porta tancada perquè jugaven contra equips italians que provenen d’una zona de risc, com és Milà, la qual cosa suposa que vénen “seguidors d’aqueixa zona de risc”.

Per contra, ha defensat que es mantinga la mascletà perquè en aquest acte “no s’enfronta ningú a ningú”. En qualsevol cas, ha subratllat: “No estem ni per a interpretar ni glossar les decisions del Ministeri sinó per a aplicar-les rigorosament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 16 =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa