Oltra planteja que l'Imserso transferisca la seua activitat a les CCAA i veu "ineficaç" que es duplique amb un autonòmic

E.P

Oltra planteja que l'Imserso transferisca la seua activitat a les CCAA i veu "ineficaç" que es duplique amb un autonòmic
31/05/2019 -

La portaveu del Consell en funcions, Mónica Oltra, ha rebutjat aquest divendres la creació d’un ‘Imserso autonòmic’ en considerar “ineficaç” duplicar les activitats i, per contra, ha plantejat que aquest Institut de Majors i Servicis Socials transferisca l’organització dels viatges a les comunitats autònomes, que “tenen les competències en allò social i són les que millor coneixen els preus en els seus territoris”.

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, s’ha referit així a com pot afectar la Comunitat Valenciana la paralització cautelar de la licitació dels viatges de l’Imserso i si és partidària de crear un organisme autonòmic.

Sobre aquest tema, ha qüestionat que siga “molt eficaç ni eficient” que “dos institucions facen el mateix”. Per contra, ha defès que les activitats de l’Imserso es transferisquen amb “els corresponents mitjans i recursos” a les comunitats autònomes, “atés que són les que tenen les competències en el social”.

Per la seua banda, les comunitats, mitjançant les plataformes de coordinació entre territoris que existeixen, gestionarien l’intercanvi de viatges perquè els majors puguen “eixir del seu territori”. A més, ha destacat que les autonomies són les que “millor coneixen els preus” dels seus territoris i llocs que són “desconeguts” però d’interés per a potenciar la seua oferta.

Oltra ha apuntat que “òbviament” els programes de l’Imserso són “molt importants” per al sector turístic, sobretot perquè permet la desestacionalització” del sector i “aprofitar les infraestructures fora de la temporada alta”.

No obstant açò, ha recalcat que per a ella el primordial és que permeten viatjar persones que en un altre cas no podrien fer-ho i fomenta “un envelliment actiu i gaudir d’activitats que quan es treballen no es pot”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
cultura als barris 2019
cultura als barris 2019