25n
25N
25N

Oltra demana situar una comissaria especialitzada en violència de gènere en el Centre Dona 24 hores "per a completar el circuit d'acompanyament"

Oltra demana situar una comissaria especialitzada en violència de gènere en el Centre Dona 24 hores "per a completar el circuit d'acompanyament"
17/05/2021 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat situar una comissaria especialitzada en violència de gènere en el Centre Dona 24 hores de València “per a completar tot el circuit d’acompanyament i assessorament a les dones víctimes de violència de gènere des de l’inici fins al moment d’interposar la denúncia”.

La vicepresidenta i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, han visitat les instal·lacions del Centre Dona 24 hores de València, acompanyades també del vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

La vicepresidenta ha explicat la idoneïtat de situar la comissària especialitzada en el mateix Centre Dona 24 hores “per a fer més fàcil el procés i que les dones puguen estar acompanyades per les professionals del centre en tot moment”.

Oltra ha assenyalat que la iniciativa de situar la comissaria en una zona annexa s’està treballant des de fa temps des de la direcció del Centre Dona i la direcció general de l’Institut Valencià de les Dones de la Conselleria, “traslladant al Ministeri d’Igualtat la necessitat d’aquest servei addicional que tan beneficiós serà per a les dones”.

Prop de 25.000 atencions

Després de la visita a les instal·lacions del Centre Dona, la vicepresidenta ha reconegut “l’enorme treball que es duu a terme en aquests centres”, i ha destacat les 24.700 atencions a dones víctimes de violència de gènere que s’han realitzat des que es va posar en marxa fa 15 anys”.

De totes aquestes atencions, ha indicat Oltra, la meitat van acabar interposant una denúncia, però sobretot, “és fonamental la tasca de reconstrucció i d’apoderament de la víctima perquè aquestes dones que pateixen violència de gènere puguen eixir d’aquestes situacions i reprendre el control de les seues vides”, un període de temps que segons les professionals pot durar dos anys.

La vicepresidenta ha recordat també les diferents millores que s’han realitzat en el centre de València, primer amb el trasllat durant la passada legislatura a unes instal·lacions “noves i més dignes”, així com l’increment en un 61% de la plantilla, amb noves figures professionals com els psicòlegs infantils per a atendre les filles i fills de les dones que són ateses.

A més, en 2021 s’han incorporat a l’equip de professionals 2 advocades, 5 psicòlogues, 2 psicòlogues infantils, 4 treballadores socials i 2 auxiliars administratives. En total, amb el contracte de 2021 hi haurà 40 persones treballant en el Centre Dona 24 hores de València.

Els Centres Dona 24 hores ofereixen una atenció especialitzada tant en intervencions individuals com grupals, a més de grups de suport i atenció telefònica a través de la línia 900. Durant el primer trimestre d’enguany, s’han realitzat 224 atencions a dones víctimes de violència de gènere, de les quals 156 han interposat una denúncia.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assenyalat la necessitat de continuar treballant amb les dones víctimes de violència de gènere i ha assegurat que coincideix amb la ministra d’Igualtat que és necessari “més finançament i més inversions en recursos de suport en la lluita contra la violència contra les dones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 16 =