25n
25N
25N

Oltra demana reforçar els serveis socials d'atenció primària perquè siguen la finestreta única per a l'RVI i de l'IMV

Oltra demana reforçar els serveis socials d'atenció primària perquè siguen la finestreta única per a l'RVI i de l'IMV
07/08/2020 -

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha demanat a la Conselleria d’Hisenda i al Govern un reforç del personal dels serveis socials d’atenció primeria perquè establir un model de finestreta única d’entrada de les sol·licituds de la Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) i de l’Ingrés Mínim Vital (IMV)

Oltra, en la roda de premsa posterior a la celebració del ple del consell ha recalcat que l’IMV és “una competència” del Govern d’Espanya i que ella ja va escriure al Ministeri i va dir “el que havia de dir” perquè era “previsible” hi haguera problemes de duplicitat en el cobrament de totes dues ajudes en els primers mesos.

En qualsevol cas, ha explicat que el Consell continua treballant i està ara centrat en el decret llei d’adaptació la Renda valenciana d’inclusió a l’IMV i en eixe sentit ha recordat que la Comunitat ha sigut “una de les primeres” a publicar-lo.

Així mateix, ha demanat al conseller d’Hisenda, Vicent Soler, poder reforçar el personal del servei social d’atenció primària perquè siguen “l’entrada” tant de la sol·licitud de l’IMV i com de la renda d’inclusió.

D’aquesta manera, hi hauria una finestreta única d’entrada, encara que posteriorment l’IMV es tramite per ‘Institut Nacional de Seguretat Social (INSS), amb el que s’aconseguiria que la renda valenciana es tramite ja amb el requisit d’haver sol·licitat primer aquesta ajuda estatal. Oltra ha recalcat que per a establir aquesta finestreta única també es necessita signar un conveni amb el Govern d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + disset =