25n
25N
25N

Oltra demana al Govern que destine part dels fons de la UE a ajudes per al sector turístic

Oltra demana al Govern que destine part dels fons de la UE a ajudes per al sector turístic
19/06/2020 -

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha demanat al Govern que destine part dels fons que rebrà Espanya de la Unió Europa per al pla de recuperació econòmica a ajudar als sectors que més estan patint les conseqüències de la pandèmia, com és el turístic, i sobre aquest tema ha destacat que la Generalitat ja ha concedit subvencions per valor de 23 milions.

Oltra, en la roda de premsa per a explicar els assumptes tractats en el ple del Consell, s’ha referit així preguntada pel pla d’ajudes al turisme presentat aquest dijous pel Govern.

Sobre aquest tema, ha recalcat que el turisme és un sector “molt important” per a l’economia valenciana que representa el 15% del nostre PIB i per això suposa que el Govern d’Espanya, igual que ha anunciat inversions en altres àmbits econòmics com per a l’automòbil, “anirà prenent mesures de suport als diferents sectors”.

En aqueix sentit, ha confiat que part de l’esforç de la UE que destinarà a combatre els efectes econòmics i social de la pandèmia “es puga orientar cap a diferents sectors econòmics que estan patint les conseqüències i un d’ells, òbviament, és el sector turístic”.

Així mateix, ha recalcat que també cal “fer valdre” les mesures implantades des de “el primer moment” per la Generalitat per a fer costat al sector, que han suposat un total de 23 milions fins ara.

Entre elles, s’ha referit a línia d’ajudes directes a autònoms i pimes, amb 2.500 euros per establiment amb un total de 5,5 milions, un altre milió per a festivals, reorientar les ajudes a concurrència competitiva per a donar resposta la crisi de 5,6 milions per a entitats locals, 2, 6 milions per a organitzacions i empreses i 8,2 milions per a entitats i ajuntaments per a màrqueting i competitivitat en les destinacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 5 =