25n
25N
25N

Oltra assenyala que el Ministeri determinarà "sense alarmismes" si cal augmentar els controls en Falles

Oltra assenyala que el Ministeri determinarà "sense alarmismes" si cal augmentar els controls en Falles
04/03/2020 -

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat aquest dimecres que el Govern d’Espanya determinarà “sense alarmismes” i en funció de l’evolució del coronavirus si és necessari incrementar les mesures de contenció del virus en Falles com establir controls “més exhaustius” en els aeroports.

Oltra, en una entrevista en Els Desdejunis d’RTVE recollida per Europa Press, ha insistit a llançar una mesura de “tranquil·litat” enfront del Covid-19 perquè “tenim dels millors sistemes sanitaris del món i els professionals són també excel·lents amb coordinació al minut amb el Ministeri de Sanitat”.

Sobre aquest tema, ha constatat que cada dia, i no sols en Falles, “arriben moltes persones a visitar València, també d’Itàlia, i entren per l’aeroport”, per la qual cosa tant el Govern d’Espanya, que és el competent, com des de la Unió Europea hauran de valorar si és necessari “fer un control en aeroports més exhaustius”.

Amb tot, ha insistit que s’han de seguir les recomanacions de Sanitat perquè la situació “canvia cada dia, cada hora” i cal prendre les decisions oportunes en funció de les circumstàncies, però sense alarmismes” i ha insistit que s’han de prendre en coordinació amb el Ministeri perquè “no té sentit aplicar 17 estratègies diferents”.

Oltra ha recalcat que el pacient mort el passat 13 de febrer a l’Hospital Arnau de València va morir “amb coronavirus no de coronavirus”, ja que “tenia moltes altres complicacions que van derivar en la mort”. Així ha aclarit que aquest cas s’ha detectat després del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d’origen desconegut.

EL SISTEMA “FUNCIONA”

En qualsevol cas, ha recalcat que el sistema “funciona” i el rastreig “exhaustiu”, un treball “quasi detectivesc”, al voltant de les persones infectades ha permés detectar als 19 casos que han donat positiu en la Comunitat, però ha recalcat que estan “tots lleus i la majoria en ingrés domiciliari”. A més, ha recalcat que s’han realitzat 350 proves que han donat negatiu.

“Tenim uns equips professionals magnífics que treballen dia i nit per a contindre el focus i cal insistir en un missatge de tranquil·litat perquè la por i l’alarmisme corren més de pressa que el virus”, ha assenyalat.

D’altra banda, ha apuntat que les empreses valencianes comencen a notar després d’un mes algun desproveïment en els subministraments procedents de la Xina, però ha recalcat que aquests “problemes no són derivats de la gestió de la crisi sinó del brot” al país asiàtic. En qualsevol cas, “encara és ràpid per a tindre dades”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar