25n
25N
25N

De 46.000 a 21.000, així ha desembossat Oltra les llistes d'espera de dependència

L’augment dels avaluadors i la gestió per part dels municipis, claus de la millora en el sistema de dependència

De 46.000 a 21.000, així ha desembossat Oltra les llistes d'espera de dependència
18/05/2018 -

La gran aposta del Govern del Botànic per la millora de la situació del sistema de dependència es veu reflectida en les dades. La Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dirigida per Mónica Oltra, ha aconseguit reduir a més de la meitat les llistes d’espera des que es va formar l’actual Consell.

S’ha revertit així una herència del Partit Popular, la llista del qual d’espera era major que el nombre de beneficiaris. Al setembre de 2015, la primera arribaba a les 46.496 persones enfront dels 41.662 beneficiaris. A dia de hui, el panorama és ben diferent. Amb Oltra, la Conselleria ha desembossat més de 25.000 expedients, i ha deixat la llista d’espera en 21.436 persones. Els beneficiaris han augmentat un 60% i al maig van ser 66.731.

 

Evolució mensual de les dades de Dependència | VALÈNCIA EXTRA

Segons va preveure la consellera ahir, a finals d’enguany podria complir-se l’objectiu d’acabar amb la llista d’espera. I és que s’estan tramitant les sol·licituds a un ritme de 2.500 per mes, molt per damunt del que l’equip de la Conselleria s’havia fixat: 1.250 per mes.

Dues claus per a entendre aquestes dades: l’enorme increment dels avaluadors, que han passat de 17 a principis de legislatura a 537 en l’actualitat, i el seu acostament al públic, ja que són els serveis socials municipals els que tramiten ara els expedients. Així mateix, la inversió en les ajudes a la dependència també s’ha incrementat des dels 541,2 milions que es dedicaven en 2015 a 650 milions estimats aquest 2018.

Mónica Oltra va voler ressaltar que les xifres presentades “no s’havien aconseguit mai” i que “aquest ritme” evidencia “l’objectiu que la llei d’atenció a les persones en situació de dependència siga una realitat i no com era en el passat”, quan ha assegurat que el sistema estava “abandonat”. Davant les crítiques del Partit Popular a la seua gestió, Oltra ha respost que actualment “es paga a mes vençut” mentre que quan el Botànic va arribar es pagava amb tres mesos de retard. A més també ha recordat que s’ha pagat “tota la retroactivitat que es devia a la gent i que el Partit Popular havia ajornat a 2019”. “El que s’està fent és reincorporar a gent al sistema”, va sentenciar la consellera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =

bombers
Valencia activa