25n
25N
25N

Oltra: 'Les dades del CIS sobre dependència demostren que les polítiques del Consell són encertades'

Oltra: 'Les dades del CIS sobre dependència demostren que les polítiques del Consell són encertades'
10/08/2016 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que les dades publicats pel CIS sobre dependència “demostren que les polítiques del Consell en esta matèria són encertades i estan en sintonia amb el que vol la societat actual, que reclama més inversions en esta materia”.

Oltra ha realitzat estes declaracions després de conéixer-se els resultats de l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociológicias (CIS) corresponent al mes de juliol i hi ha assenyalat que les dades “mostren que la gran majoria dels ciutadans, el 70%, pensa que la Llei de Dependència no s’està aplicant bé i el 67% que es fan poques inversions en esta materia”.

“Todas les lleis s’han de complir, però especialment aquelles que procuren una vida digna a les persones”, ha afirmat la vicepresidenta. En este sentit, ha indicat que, enfront del discurs “que està imposant El Govern central i en concret el ministre Montoro, prioritzant abans que res el compliment de la llei d’Estabilitat, el resultat d’esta enquesta demostra que el que els ciutadans volen sobretot és un model de benestar, i demanen inversions perquè la Llei de Dependència es complisca”.

“Esto indica clarament quines són les prioritats de la societat, que aposta per un model de persones que cuiden persones, de persones que tinguen autonomia i no tinguen una situació de dependencia”, ha afirmat.

En este sentit, Oltra ha ressaltat que el Consell “ha augmentat en esta legislatura en un 60% les ajudes a la dependència impulsant, a més, el canvi d’un model en què les persones en situació de dependència estaven abandonades a un altre en què estes siguen la prioritat”.

Així, ha recordat que, a l’arribar al govern, “trobem una llista d’espera de quasi 45.000 persones. La nostra aposta és que estes persones tinguen la resposta del Consell que es mereixen, que estos casos es vagen resolent cap a situacions d’autonomia, que faça que tinguen una vida més digna”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =