caixa popular

Oltra: 'La inversió de més de 4,5 milions en serveis socials municipals en la Vega Baixa permet millorar l'atenció i contractar més professionals'

Oltra: 'La inversió de més de 4,5 milions en serveis socials municipals en la Vega Baixa permet millorar l'atenció i contractar més professionals'
11/07/2017 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que el Govern valencià “ha fet de la inversió social un valor de futur que va molt més enllà de la necessària solidaritat o cohesió social”. D’aquesta manera, ha destacat que la Conselleria destinarà al llarg de 2017 més de 4,5 milions per al finançament dels serveis socials municipals en la comarca de la Vega Baixa.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la seua intervenció a Oriola en els ‘Diàlegs d’Estiu’, un cicle de trobades que se celebra, per segon any consecutiu, entre els ciutadans i els membres del Consell, amb l’objectiu de potenciar la proximitat i una nova forma de relació amb la ciutadania.

La presentació de la vicepresidenta l’ha realitzat l’alcalde de la localitat oriolana, Emilio Bascuñana, en un acte a què han confirmat la presència 140 persones, entre elles, membres de diferents col·lectius de l’àmbit de la universitat, així com d’entitats del sector social.

La consellera Oltra ha posat l’accent principalment en el component social de les polítiques del Consell “amb el suport de la inversió social com a motor econòmic; la creació de llocs de treball i possibilitats d’inversió empresarial no especulativa i sostenible en termes socials i econòmics.

En aquest sentit, ha explicat que l’aportació de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives als serveis socials municipals de la Vega Baixa ha permés contractar a 124 professionals, entre treballadors socials, psicòlegs i pedagogs, educadors i personal d’administració.

A més, s’han destinat 500.000 euros en 2017 per a programes d’atenció a necessitats d’inclusió social de menors i famílies en risc d’exclusió, així com a itineraris d’inserció sociolaboral per a persones en situació d’exclusió o risc d’exclusió. En total, s’han beneficiat 1.265 persones de la comarca.

Inversions

En aquesta línia, la vicepresidenta ha fet èmfasi en l’aposta per la proximitat de les polítiques socials i ha destacat que en el cas d’Oriola, enguany, s’han destinat 636.000 euros per als serveis socials municipals a través de les línies nominatives, la qual cosa suposa un augment significatiu respecte als 348.000 euros de 2015.

Oltra ha assenyalat també que s’ha destinat una inversió de més de sis milions d’euros per al departament de salut d’Oriola. En les pròximes setmanes es començarà a executar el centre de salut d’Oriola-Rabaloche, així com el de Redovà, pendent de transmissió patrimonial. A més, es millorarà l’equipament, l’accessibilitat, les consultes externes i les urgències de l’hospital d’Oriola.

En l’àmbit de l’educació, s’han dut a terme mesures per a dignificar les infraestructures amb la culminació de l’Institut d’Educació Secundària Platja Flamenca d’Oriola. Estan en construcció els col·legis d’Educació Infantil i Primària Príncep d’Espanya de Rojals; Platges d’Oriola a Oriola i L’Encantà a Sant Fulgenci.

La vicepresidenta ha explicat que, per a potenciar l’activitat econòmica de la comarca, el Consell ha destinat 2.215.000 euros en ajudes destinades als ajuntaments de la comarca per a millorar els polígons industrials.

A més, s’han realitzat inversions per valor de més 700.000 euros per a la renovació, reforç i millores en les xarxes de canalització i proveïment d’aigües a l’Alguenya, Algorfa, San Isidro o Redovà.

També s’han atorgat ajudes per a la racionalització de l’aigua per a reg en pràcticament tots els municipis de la comarca per més de 19,5 milions d’euros. La Generalitat, així mateix, va destinar 1,5 milions per a reparar els danys ocasionats per les pluges de novembre i desembre de 2016 en Dolores i Daia Nueva.

Diàlegs d’estiu

La vicepresidenta, que ha posat en valor la iniciativa de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, que, amb els ‘Diàlegs d’estiu’ pretén “rendir comptes a la ciutadania i atendre, perquè en política es parla molt i s’escolta poc”, ha desglossat els assoliments aconseguits en cadascun dels objectius de l’Acord del Botànic, que marca la política del Consell durant aquesta legislatura, la qual cosa li confereix com l'”únic govern amb un full de ruta compost per 200 mesures distribuïdes en cinc eixos”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios