Oltra destaca l'interès del Govern de Castella-la Manxa en les polítiques socials del Consell i en la Renda Valenciana d'Inclusió

La vicepresidenta s’ha reunit amb la consellera del Pla de Garanties Ciutadanes del Govern de Castella-la Manxa

Guardar

26_VICE_CMM9
26_VICE_CMM9

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat l'interés del Govern de Castella-la Manxa en el treball desenvolupat pel govern del Botànic en matèria de polítiques socials que situen en el centre a les persones a la Comunitat.

Mónica Oltra s'ha reunit, per a compartir interessos comuns i experiències entre "governs del canvi", amb la consellera de Coordinació del Pla de Garanties Ciutadanes del Govern de Castella-la Manxa, Inmaculada Herranz, qui ha mostrat el seu interés en el desenvolupament per part de la Conselleria d'Igualtat de la nova Renda Valenciana d'Inclusió.

En aquest sentit, Oltra ha precisat que s'han centrat sobretot en com s'ha concebut la renda mitjançant el sistema de quatre modalitats de prestació i com es va a engegar en els pròxims mesos quan entre en vigor.

Sobre aquest tema s'ha coincidit en la necessitat d'integrar en un sistema unificat totes les diferents ajudes que una persona en situació d'empobriment ha de rebre.

Per a açò, ha explicat Oltra, la Conselleria ja ha contemplat una plataforma informàtica interconnectada perquè les persones siguen automàticament beneficiàries d'altres prestacions socials com a beques de menjador i transport escolar, copagament farmacèutic, etc.

Mónica Oltra ha explicat com el primer eix del Pacte del Botànic -Rescatar Persones- és un compromís que es compleix des de la Conselleria i per a certificar-ho ha comparat les xifres dels beneficiaris de la renda garantida concedides en 2013, el pitjor any de la crisi, i en 2017. Així, mentre en 2013 van ascendir a 31.000 persones, en l'exercici 2017 van resultar beneficiàries 51.274 persones les destinatàries.

De la mateixa manera, el compromís es reflecteix en la dotació pressupostària per a aquest tipus de prestacions. Oltra ha assenyalat que, en 2013, el pressupost destinat va ser de 21 milions d'euros, "en 2017 les prestacions pagades van ser per valor de 58 milions d'euros".

Aquestes xifres, ha remarcat la vicepresidenta, demostren el compromís del govern del Botànic per "rescatar persones" i evidencien una millora tant en la gestió com en la implantació d'una llei "oblidada" per l'anterior govern amb el "menyscapte i menyspreu cap a les persones que més la necessitaven en els anys que la crisi era més forta i afectava a més persones".

Sobre aquest tema, la consellera Inmaculada Herranz ha lamentat que Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana comparteixen que en el "pitjor moment de la crisi, quan les persones l'estaven passant realment malament, en aqueix moment es va produir un desmantellament dels sistemes de protecció social, és a dir el Partit Popular va deixar a les persones abandonades, soles".

Herranz ha explicat que el seu govern es troba en el procés d'elaboració i disseny de la llei de renda garantida a Castella-la Manxa, i per açò ha agraït a la vicepresidenta i el seu equip el seu treball i aportacions.

Concretament, ha valorat les quatre modalitats de prestació que contempla la llei de renda valenciana d'inclusió i la nova aplicació informàtica amb interoperabilitat i interconnexió amb altres aplicacions i fitxers.

Destacats