caixa popular

Oltra advoca per sensibilitzar a la ciutadania que la presència d'un gos guia és "tan normal" com la de la persona

Oltra advoca per sensibilitzar a la ciutadania que la presència d'un gos guia és "tan normal" com la de la persona
22/10/2018 -

La vicepresidència del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat la necessitat de “sensibilitzar” i “conscienciar” a la ciutadania que “la presència d’un gos guia en un autobús, en un establiment, en un museu… és tan normal com que estiga la persona que li acompanya”.

Així s’ha manifestat la vicepresidenta durant la recepció a una vintena de representants de l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana (ASPEGUICV), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Oltra, que posat l’accent en l'”educats, pacients i obedients” que es mostraven els gossos guia que acompanyaven als assistents, ha indicat que actes com a aquest permeten “visibilitzar una realitat que moltes vegades no s’entén: la necessitat de les persones que tenen un gos guia perquè els acompanye allà on vagen, pot ser una tenda, un bar o un gimnàs”.

La vicepresidenta ha posat el focus en “els prejudicis que, a voltes, algun puga tenir” pel fet que un gos no puga estar en una tenda o en un forn. “En un gos guia aqueixa barrera no pot existir perquè el gos és una extensió de la persona cega: són els seus ulls, la seua mobilitat, el que li guia per la vida perquè tinga l’autonomia que tenim la resta de persones o, almenys, que tinga un suport a l’autonomia, atés que li falla el sentit de la vista. Per tant, el gos no deixa de ser un complement a aqueixos sentits”, ha assenyalat.

Per la seua banda, el president de l’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana, Vicente Galiana, ha insistit a “conscienciar a la ciutadania del dret del gos guia i de quins són els seus drets i les seues obligacions” i ha demanat que “la gent quan veja un gos guia no pense que és un gos, sinó un apèndix del nostre braç, que té el mateix dret que un ésser humà”.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 1 =