25n
25N
25N

Oltra: 'Igualtat destina enguany 7 milions per a itineraris d'inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió'

Aquestes ajudes es destinen a entitats locals i entitats d’acció social per al desenvolupament de programes d’inserció

Oltra: 'Igualtat destina enguany 7 milions per a itineraris d'inserció sociolaboral de persones en situació de risc d'exclusió'
03/01/2018 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinarà enguany 7 milions d’euros a subvencionar el desenvolupament d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social. Així ho ha anunciat la vicepresidenta Mónica Oltra durant la visita que ha realitzat a la planta Koopera Mediterrània de reutilització del material tèxtil en Riba-roja del Túria, destinada a la creació d’ocupació inclusiva.

La vicepresidenta, que ha recorregut les instal·lacions acompanyada pel propi personal que treballa en la planta i el director regional de Koopera a la Comunitat Valenciana, José Vicente Giner, ha destacat la necessitat de garantir des de les institucions “una vida digna basada en la inclusió laboral i social i l’autonomia de totes les persones” i, en aquest sentit, ha felicitat a Càrites Diocesana i a Koopera “per la gran labor que realitzen” i per la seua contribució a generar més cohesió social i un model de societat “més inclusiu”.

La planta de Riba-roja del Túria és una iniciativa de Càrites Diocesana i Koopera engegada en 2016 amb l’objectiu d’aconseguir la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social. Actualment compta amb una plantilla superior als 40 treballadors i treballadores, dels quals el 50% són persones d’inserció.

Oltra ha assenyalat que, en matèria d’inclusió social, la Conselleria realitza la convocatòria i seguiment de les subvencions adscrites al foment de la inclusió social i a la millora de la empleabilitat de qualitat dels col·lectius més vulnerables o en risc d’exclusió social, a través de la subvenció d’itineraris integrats.
Aquestes actuacions, ha explicat, es desenvolupen en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) 2014-2020 de la Comunitat Valenciana, que contempla com un dels objectius temàtics “promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació”.

“Es tracta de potenciar la empleabilitat dels col·lectius vulnerables que presenten un elevat índex d’exclusió social que els impedeix o dificulta accedir als sistemes normalitzats o de formació i ocupació, fomentant la seua inclusió i participació activa i millorant les seues possibilitats a l’hora de trobar ocupació”, ha assenyalat la vicepresidenta.

Les subvencions concedides es destinen a entitats locals i entitats del tercer sector d’acció social per a la realització de projectes destinats a la inserció sociolaboral de persones en situació d’especial vulnerabilitat a través del desenvolupament d’itineraris integrals.

Els Pressupostos de la Generalitat per al 2018 arrepleguen una partida per a l’execució dels Itineraris d’Inserció Sociolaboral de 7 milions d’euros, tant per a entitats locals com per a entitats del tercer sector d’acció social. Les subvencions per als projectes poden ser des de 60.000 fins a 150.000 euros.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat aquest diemcres la convocatòria d’aquestes ajudes i fixa un termini per a presentar les sol·licituds d’un mes des de l’endemà de la publicació de la convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 6 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa