caixa popular

Oltra: "Hem multiplicat quasi per tres la inversió en els serveis socials municipals d'Onda"

Oltra: "Hem multiplicat quasi per tres la inversió en els serveis socials municipals d'Onda"
10/10/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que el seu Departament ha multiplicat quasi per tres la inversió en serveis socials municipals d’Onda.

“És molt important que aquest Ajuntament haja passat de tenir 138.000 euros assignats per la Generalitat en 2015 a quasi 360.000 en 2017 -ha explicat- una mostra de l’espenta que de des de la Generalitat s’està donant a les polítiques socials municipals a través del Pacte del Botànic, en el qual hem apostat per rescatar persones, en aquest cas les més vulnerables”.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita aquest matí al municipi d’Onda, on ha mantingut una trobada amb l’alcalde de la localitat, Ximo Huget, i amb els treballadors i treballadores dels serveis socials del municipi.

La vicepresidenta ha destacat “l’estreta col·laboració que existeix actualment entre la Conselleria i l’Ajuntament d’Onda en matèria de polítiques socials” i ha agraït el seu treball i dedicació per a millorar la vida dels ciutadans d’aquesta localitat.

Així mateix, ha ressaltat l’aposta de la Generalitat per un model social en el qual les entitats locals compleixen un paper fonamental, mitjançant la implantació del nou Model Social Base.

En el cas d’Onda, açò ha suposat que des de l’inici de la legislatura s’hagen incrementat un 259,53% els fons per a finançar les despeses de personal, serveis i programes socials desenvolupats per l’Ajuntament, passant de 138.548 euros en 2015 a 359.580 euros en 2017.

Aquest increment pressupostari s’ha traduït en un augment de la inversió per habitant que ha passat de 6, 75 euros per cada habitant d’Onda en inversió social a 14,47 euros, és a dir, un augment del 114,37%.

Així mateix, la implantació en 2017 del nou Model Social Bàsic ha suposat la incorporació en 2017 de més personal a l’equip Social de Base d’Onda, passant de 3,4 professionals a 11, és a dir, un 217% més, la qual cosa ha permès reduir les ràtios i passar d’un professional per cada 7.163 habitants a 1 per cada 2.260 en aquest municipi.

Visita al centre de persones majors dependents

Oltra també ha visitat el centre de dia per a persones majors dependents que existeix en la localitat, “que ha passat de comptar amb 15 places concertades a 25, augmentat un 166% les places, amb el que també ajudem a les persones que estan en situació de dependència tinguen una atenció”.

A més, ha apuntat que la Conselleria està estudiant amb l’Ajuntament d’Onda la possibilitat que “es faça realitat al més prompte possible la creació d’una residència per a persones majors. Des de la Generalitat apostem per mantenir el major temps possible una vida independent i autònoma, per la qual cosa considerem que aquest ha de ser l’últim recurs; però és cert que, tal com avança la piràmide poblacional, és una realitat que cada vegada va a haver-hi una major demanda de serveis residencials”.

En qualsevol cas, Oltra ha manifestat que l’objectiu és “poder atendre aquesta demanda des de l’àmbit públic, apostant per unes places públiques de residència enfront de l’ona privatitzadora que l’anterior Consell havia imposat en l’àmbit de la protecció social”.

En aquest sentit, ha recordat que “les primeres places que concerta la Conselleria sempre són les públiques dels ajuntaments. De fet, en el que portem de legislatura hem augmentat en 500 les places públiques municipals que estaven sense concertar, ja que per a nosaltres primer és l’àmbit públic; i solament si aquest no és suficient acudim a la col·laboració públic-privada”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats