25n
25N
25N

Oltra: 'Hem acabat amb la llista d'espera en centres diürns per a persones amb diversitat funcional de La Safor'

Oltra: 'Hem acabat amb la llista d'espera en centres diürns per a persones amb diversitat funcional de La Safor'
19/10/2016 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat durant la seua visita a Tavernes de la Valldigna que “hem acabat amb la llista d’espera en centres d’atenció diürna per a persones amb diversitat funcional de La Safor” i ha assegurat que se seguirà treballant “per a acabar també amb aquestes llistes en totes les comarques de la Comunitat Valenciana”.

Així s’ha pronunciat la vicepresidenta durant la visita al centre ocupacional per a persones amb diversitat funcional intel·lectual de ADISVA (Associació de Discapacitats de la Valldigna), que va obrir les seues portes el mes passat, després de més de 7 anys des que l’associació va iniciar aquest projecte. Oltra ha estat acompanyada per l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan Huguet, amb qui ha mantingut una reunió prèvia en l’ajuntament de la localitat.

La vicepresidenta ha agraït la “sensibilitat” del municipi amb les persones més vulnerables de la societat i ha incidit que les institucions “han de col·laborar en lloc de competir” per a poder tirar avantprojectes que beneficien i atenguen “les necessitats de les persones que més ho necessiten”.

Durant la visita, la vicepresidenta ha explicat que el centre “proporcionarà a les persones amb diversitat funcional intel·lectual una ocupació terapèutica, permetent-los desenvolupar les seues habilitats i les seues capacitats amb una major integració laboral i social”. Així mateix, Oltra ha reiterat la necessitat d’un canvi del model de dependència per un model d’autonomia, on les persones més vulnerables disposen de recursos com els centres ocupacions o centres de dia que “fomenten la seua autonomia en un àmbit més afectiu, segur i digne” i on l’ingrés en residències es retarde el màxim possible i constituïsca “l’últim recurs”.

El centre ocupacional de ADISVA tens una capacitat per a 40 persones i compta amb una subvenció de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per al seu manteniment, de 109.312 euros. El nou centre ocupacional està situat en un solar de 600 metres que va cedir l’Ajuntament a ADISVA per a aquesta finalitat. Consta de dues plantes més un terrat, on se situen els despatxos, sales auxiliars i altres serveis, i també disposa d’una zona per a taller, de grans dimensions i molt bé il·luminada.

En l’execució d’aquest projecte, que va començar fa set anys, i en la seua construcció, han col·laborat l’Ajuntament de Tavernes, la Generalitat, Diputació de València, Mancomunitat de la Valldigna i empreses de la comarca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dos =