caixa popular

Oltra: 'El Govern del Botànic fa de la diversitat un emblema i un valor essencial'

Oltra: 'El Govern del Botànic fa de la diversitat un emblema i un valor essencial'
08/11/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que “el Govern del Botànic fa de la diversitat un emblema i un valor essencial, que permet entendre la singularitat i complexitat de cada persona com un subjecte de dret, al que cal facilitar els suports necessaris per a millorar i tenir una vida digna”.

La vicepresidenta ha sigut l’encarregada d’inaugurar a Alacant les III jornades sobre diagnòstic i intervenció en discapacitat intel·lectual: ‘Innovació i canvi en la prestació de suports’, organitzada pel Centre Sant Rafael-Fundació Sant Francesc de Borja i el departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat d’Alacant.

Oltra ha destacat les aportacions del pensament feminista “a aquesta eclosió de la diversitat”, perquè el feminisme, ha assegurat, “aborda les identitats des d’allò que ens diferencia i ens fa úniques i des d’allò que compartim i ens fa comunitat”.

La vicepresidenta s’ha referit a les discriminacions que en moltes ocasions pateixen les persones amb diversitat funcional “pel fet de ser-ho, igual que les dones”, per aqueix motiu, el desig d’una vida digna i independent ha de ser “des de la consciència que som éssers interdependents”. Aquesta societat equitativa, ha assegurat, solament és possible “amb el suport de la comunitat, teixint aliances i generant una xarxa de solidaritat”.

Així mateix, Oltra ha assenyalat la necessitat de visibilitzar el paper de les dones “com a cuidadores de la vida”, i de reconéixer la seua professionalitat, la seua vàlua i la seua labor d’avançar “cap a una vida digna per a totes les persones”.

Fundació Sant Francesc Borja

En la seua intervenció, la vicepresidenta ha agraït a la Fundació Sant Francesc Borja l’organització d’aquestes jornades que permeten, a través de la reflexió, l’anàlisi i l’intercanvi d’experiències i “seguir millorant en aspectes essencials com el reconeixement de totes les persones com a subjectes de dret i a fer de la diversitat un valor essencial”, segons la vicepresidenta.

Oltra també s’ha referit al concert social impulsat per Igualtat amb les entitats que gestionen centres de persones amb diversitat funcional, com una mesura que possibilita una relació “més estable i més estreta per a millorar junts els serveis que prestem a la societat”.

La Fundació Sant Francesc de Borja gestiona actualment una residència, un centre de dia i dos habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, amb un total de 116 places. La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives finança enguany amb 3,4 milions d’euros les despeses de manteniment d’aquestes places a través del concert social.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

semana santa de torrent 2019
jornadas gastronomicas el puig