25n
Orgull
Orgull

Oltra, sobre la petició del PP perquè explique en Corts la seua gestió: "Aniré, les xifres canten per si mateixes"

Oltra, sobre la petició del PP perquè explique en Corts la seua gestió: "Aniré, les xifres canten per si mateixes"
24/08/2018 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat aquest divendres després que el PP haja registrat una petició perquè comparega en Corts per a explicar la seua gestió en polítiques socials que si la criden a comparéixer acudirà: “Com sempre, aniré i li l’explicaré molt clarament perquè les xifres canten per si mateixes”.

Així s’ha pronunciat Oltra en declaracions als mitjans després de les crítiques del PPCV a la seua gestió en matèries com a dependència, menors o en relació als índexs de pobresa a la Comunitat. “Sempre parla qui més ha de callar, el risc de pobresa i exclusió segueix estant molt alt, per sobre de la mitjana d’Espanya, però més baix que quan governava el PP”, ha replicat.

Ha defensat que les dades han millorat “sensiblement” no solament en comparació de l’anterior Consell del PP, sinó que s’ha reduït la pobresa “amb més intensitat” que en la mitjana espanyola. A més, ha instat a esperar al fet que la Renda Valenciana d’Inclusió complisca un any per a valorar el seu impacte, que espera siga “positiu”.

Respecte a l’atenció a la dependència, ha explicat que quan el Consell actual va assumir les seues responsabilitats el juliol de 2015 hi havia 46.000 persones en la llista d’espera de la dependència, que “el PP havia abandonat”, i en tres anys “més de 50.000 persones estan dins” del sistema, han vist resolt el seu expedient i s’ha arribat per primera vegada a més de 70.000 beneficiaris, quan hi havia 40.000 quan van arribar al govern.

En aqueix moment, ha dit, hi havia una llista d’espera de 46.000 persones amb un temps mitjà d’espera de 4 anys i mig i ara 19.000 amb un temps mitjà d’espera d’1 any i tres mesos: “Aqueixa és la realitat, el PP pot dir el que vulga”.

COMPROMÍS DEFENSA LA GESTIÓ

Per la seua banda, el portaveu adjunt de Compromís en les Corts ha defensat l'”excel·lent” gestió d’Oltra i ha criticat que la ‘popular’ María José Catalá acuse el Consell d’anar-se’n de vacances quan ella “no ha donat la cara davant la premsa des de mitjan juliol”.

Ha subratllat les dades de dependència, “avalats per segon any consecutiu per l’Observatori de la Dependència” que reflecteixen “la bona marxa d’aquestes ajudes a la Comunitat”, i ha demanat a Catalá que “s’ajuste a la veritat” perquè el risc de la pobresa a la Comunitat ha baixat més que en el conjunt d’Espanya després que amb el PP “augmentara any rere any”.

També ha lamentat que el PP demane explicacions sobre el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere perquè “com a partit signatari hauria de saber que el seu compliment es revisa quan passe el primer any de vigència”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =