25n
Orgull
Orgull

Oltra sobre la fi de l'ús de mascaretes: "Si hi ha flexibilitat per a adaptar-ho, es podrà; si no, no"

Oltra sobre la fi de l'ús de mascaretes: "Si hi ha flexibilitat per a adaptar-ho, es podrà; si no, no"
18/06/2021 -

La Generalitat Valenciana esperarà que el Govern concrete la fi de l’ús de les màscares en espais exteriors a partir del 26 de juny, després de plantejar aquesta setmana en el Consell Interterritorial de Salut la possibilitat d’establir un ‘semàfor’ per a flexibilitzar l’obligatorietat en funció de la situació epidemiològica i del ritme de vacunació de cada autonomia.

“Entre altres coses, perquè pensem que és la prudència la que haja de marcar les decisions”, ha subratllat la vicepresidenta portaveu, Mónica Oltra, després de l’anunci de Pedro Sánchez a Barcelona l’endemà passat que el Ministeri de Sanitat i les CCAA ajornaren la decisió sobre l’obligatorietat de les màscares.

Oltra, en roda de premsa després del ple setmanal, ha constatat que si el Govern pren aquesta decisió en l’àmbit nacional, Espanya estarà en “un altre escenari”, encara que ha remarcat que el Consell vol saber com ho establirà el Consell de Ministres extraordinari que es convocarà el dijous 24.

“Depén del que diga la normativa, de si hi haurà una determinada regulació per a cada situació epidemiològica o de vacunació o simplement serà un ‘café per a tots’ o màscara per a ningú”, ha exposat.

De moment, ha fet notar la també consellera d’Igualtat i líder de Compromís, la Generalitat només s’ha assabentat “del titular” i no vol entrar en especulacions. “Veurem en què es concreta”, ha insistit, “si hi ha flexibilitat per a adaptar-ho a la situació epidemiològica es podrà; si no, no”.

El govern valencià ha vingut defensant en les últimes setmanes la flexibilització de l’ús obligatori de màscares en espais a l’aire lliure com a platges o zones naturals, alguna cosa que va reiterar aquesta setmana el ‘president’, Ximo Puig, advocant per fer “passos segurs” i per no generar “un debat que acabe en aldarull i en què els ciutadans no sàpien molt bé a què atindre’s”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − un =