Oltra explica al Ministeri la reforma de la Renda Valenciana d'Inclusió perquè les dones prostituïdes puguen rebre una ajuda addicional de 320 euros

Guardar

monica-oltra
monica-oltra

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha traslladat aquest dijous al Ministeri d'Igualtat la proposta de reforma de la Renda Valenciana d'Inclusió anunciada ahir, perquè les dones prostituïdes puguen incrementar la prestació econòmica en 320 euros.

Aquesta iniciativa té com a objectiu ajudar al fet que "les dones prostituïdes que sol·liciten la Renda Valenciana d'Inclusió i que inicien un itinerari d'abandó del context de la prostitució, puguen tindre una alternativa en forma de prestació econòmica que els ajude a iniciar un projecte de vida alternatiu i digne que qualsevol dona es mereix", ha explicat.

Oltra ha participat en la videoconferència celebrada per la ministra d'Igualtat, Irene Montero, amb els consellers de les comunitats autònomes en la qual s'ha tractat sobre els dos eixos principals que el Ministeri d'Igualtat planteja com a prioritaris per als pròxims mesos que són, d'una banda, la lluita contra les violències masclistes; i, per un altre, la reflexió sobre la importància de les cures en la nostra societat.

Respecte al primer eix, la vicepresidenta ha assenyalat que en el conjunt de polítiques contra la violència de gènere s'inclou també les relacionades amb la violència contra les dones que contempla el Conveni d'Istanbul, com són les agressions sexuals, l'explotació sexual i la prostitució.

Oltra ha presentat un balanç de les actuacions que ha dut a terme la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives a la Comunitat Valenciana durant els mesos de pandèmia. Entre elles, s'ha referit a les "més de 9.000 atencions a dones que han realitzat els Centres Dona 24 Hores".

Així mateix, ha destacat l'experiència dels Centres Dona Rural, posada en marxa a la Comunitat Valenciana en 2019 i que des del mes de març han realitzat més de 6.000 atencions itinerants, amb desplaçaments de professionals fins als llocs on estan les víctimes de la violència de gènere.

Posar la 'C' de 'cuidar' en el centre de la vida

En referència al segon eix sobre el qual s'ha tractat en la videoconferència, la vicepresidenta ha posat en valor davant el Ministeri "les bones pràctiques que està duent a terme des de la Generalitat per a situar la 'c' que 'cuidar' en el centre de la vida i de l'economia, i no en la perifèria'.

En aquest sentit, considera que aquest objectiu és necessari, ja que "la major part d'aquests treballs que realitzen les dones no tenen ni la remuneració ni el prestigi que mereixen, quan són essencials".

Oltra ha destacat que les persones que cuiden "s'han revelat en aquesta pandèmia de la Covid-19 com a 'essencials', perquè és el que sosté la vida i és el que majoritàriament es realitza per part de dones". A més- ha afegit- genera tota una economia de 'les tres 'c': criar, cuidar i curar´".

"Es pot parar el món", ha dit, però com hem pogut comprovar durant els últims mesos "no podem deixar mai de 'cuidar' als xiquets i xiquetes, a les persones dependents, a les persones majors, etc.; i en el cas de 'curar' només hem de veure el paper que la sanitat pública té en aquesta pandèmia".

Destacats