25n
25N
25N

Oltra, "expectant" a la Llei de Llibertat Sexual per a sumar sinergies amb el Govern

Oltra, "expectant" a la Llei de Llibertat Sexual per a sumar sinergies amb el Govern
03/03/2020 -

La vicepresidenta del Govern valencià i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha afirmat que està “expectant” sobre la nova Llei de Llibertat Sexual que té previst aprovar aquest dimarts el Consell de Ministres, en permetre “sumar sinergies” entre les dues administracions perquè les agressions sexuals s’aborden com “una violència més contra les dones”.

La també consellera d’Igualtat, que ha presentat la campanya institucional del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, ha valorat a preguntes dels periodistes l’avantprojecte de llei del Govern PSOE-Unides Podem que castiga tot comportament sexual sense consentiment.

A l’espera d’estudiar la norma en la conferència sectorial amb les comunitats autònomes, per les competències compartides, Oltra ha reivindicat que és “un projecte molt necessari perquè erradicar la violència contra la dona requereix un cos legal” i “una necessitat imperiosa” per a adaptar-se a la normativa internacional.

Per a aconseguir-ho, ha instat al Govern que se sume al Conveni d’Istanbul, com ja va fer el Consell des del passat 1 de gener amb el canvi de la llei valenciana, perquè “totes les agressions a dones siguen contemplades com a violacions dels Drets Humans” i isquen així de l’àmbit de la parella o exparella. També ha advocat per ampliar les mesures de protecció social, educativa i sanitària sobre la dona.

En el cas del Pacte Valencià contra la Violència Masclista, la comissió de seguiment d’aquest dilluns va acordar que el pròxim 6 d’abril serà el punt de partida dels treballs per a elaborar una estratègia valenciana contra les agressions sexuals. “Que el Govern estiga impulsant una llei en aquest sentit fa que tinguem unes sinergies en la mateixa direcció”, ha ressaltat Oltra.

Paral·lelament, ha posat el focus en la necessitat de combatre la feminització de la pobresa, “un dels fenòmens que més creix i impacta en la qualitat de vida” i ampliar la representació de les dones en llocs de direcció en el sector públic i el privat. Com a exemple, ha apuntat que el 80% dels salaris espanyols per davall dels 12.000 euros anuals corresponen a treballadores, amb el consegüent impacte en l’empobriment dels seus fills.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + catorze =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell