caixa popular

Oltra: "Estem incorporant 1.200 noves persones al mes al sistema de dependència per a acabar amb la llista d'espera heretada"

Oltra: "Estem incorporant 1.200 noves persones al mes al sistema de dependència per a acabar amb la llista d'espera heretada"
25/08/2017 -

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que “estem incorporant 1.200 persones al mes al sistema de dependència per a acabar amb la llista d’espera heretada i poder dir que aquesta comunitat compleix amb el que marca la llei”.

Oltra, que ha visitat la residència i centre de dia per a persones majors dependents de Silla, ha destacat que, “després de dos anys de Govern del Botànic, ja tenim 30.000 persones dins del sistema de dependència, les quals estaven en aqueixa llista d’espera de 45.000 persones que ens vam trobar de l’anterior govern”.

La titular d’Igualtat ha remarcat que l’atenció de persones en l’àmbit social a nivell local “és una altra pota fonamental” d’aquesta conselleria. És per açò que, al llarg d’aquesta legislatura, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha augmentat la partida destinada als serveis socials de l’Ajuntament de Silla, de manera que enguany ha percebut 285.010 euros, un 56% més que en 2015.

“Hem més que duplicat el pressupost per a l’atenció de les persones que tenen algun tipus de vulnerabilitat, ja siga en situació de dependència o empobriment econòmic”, ha indicat Oltra, qui ha insistit que “qualsevol tipus de problema social que una persona tinga ha d’estar ben atès”.

Residència per a persones majors dependents de Silla

La vicepresidenta ha aprofitat la visita a la residència de persones majors dependents de Silla per a destacar “les infraestructures públiques i de gestió pública”.

En aquest cas concret, el centre compta amb 49 places residencials per a persones depenents, de les quals 43 estan ocupades (35 són persones que necessiten assistència i la resta es valen per si mateixos), “en una dimensió que ens agrada perquè no ens agraden les grans residències en les quals la gent està en una institució. Ací la gent està com en la seua casa”, ha indicat Oltra.

La residència de Silla disposa de personal propi per a l’acompliment de les tasques d’assistència. La plantilla està formada per un director, un metge, un fisioterapeuta, un administrador, sis ATS, 13 auxiliars d’infermeria, sis auxiliars de residència, un auxiliar de manteniment i un subaltern.

A més, compta amb un tècnic d’animació sociocultural que desenvolupa la seua activitat a través del programa d’animació sociocultural per a persones majors en residències de la tercera edat de titularitat de la conselleria.

Al llarg de 2017, la Conselleria d’Igualtat ha dut a terme diferents obres de millora de les instal·lacions per valor de quasi 57.000 euros. A més, s’ha adquirit o renovat equipament, com 23 nous llits articulats, per quasi 29.000 euros.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 5 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris