Oltra: 'L'equip Dragon Boat Marina València BCS-ACS és un referent femení i un exemple que les dones poden arribar tan lluny com imaginen'

Guardar

oltra-boat
oltra-boat

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat que les esportistes de l'equip 'Dragon Boat Marina València BCS-ACS', integrat per dones supervivents de càncer són "un referent femení perquè xiquets i xiquetes puguen normalitzar que les dones podem arribar tan lluny com imaginem".

En aquest sentit, ha elogiat l'actitud d'aquestes dones de les quals ha dit que són unes "vertaderes 'Dragonas', un exemple, mestres de la vida i un orgull per als valencians i valencianes" per saber "transformar un repte de la vida en un repte major, que és crear un equip de rem i fer-lo funcionar i créixer".

"Sens dubte sou un digne exemple de la campanya de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives #VullSerCom", ha afegit.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant l'acte de presentació oficial de l'equip i nova temporada del 'Dragon Boat Marina València BCS-ACS', el primer equip d'aquesta modalitat de vela de la Comunitat Valenciana integrat per dones que han superat un càncer de mama (BCS) i altres tipus de càncer (ACS), i el més nombrós d'Espanya.

Al també han assistit el gerent de l'Associació Espanyola contra el Càncer, Javier Llombart; la regidora de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé; el gerent de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría i el president del Club de Vela Marina València Siling Club, José Miguel Sánchez.

Oltra ha felicitat a totes les persones que han participat en la creació d'aquest equip, que amb tan sols dos anys de marxa, ja compta amb 10 premis i guardons en el seu palmarés, i especialment a les integrants de l'equip, dones d'entre 20 i 45 anys d'edat que han superat una greu malaltia com és el càncer.

"És difícil, iniciar un esport de competició quan ja no s'és jove o molt jove i encara més difícil quan eres dona, perquè l'esport de competició continua sent un espai suficient masculinitzat" -ha apuntat- "i molt més difícil és que després d'haver superat aquesta malaltia, no sols sigues supervivent sinó que et planteges reptes com la competició esportiva en equip".

A més, ha destacat que aquesta iniciativa contribueix al foment d'hàbits de vida saludables "que ens fa avançar com a persones" al que se suma el valor de l'"esport en equip, la col·laboració, el de saber que l'esforç de cadascuna està vinculat a les altres. Aquest treball en equip, aquesta suma d'esforços individuals, són els elements que fan avançar també una societat".

Per tot això, Oltra ha reiterat la seua admiració cap a aquest equip per haver "contribuït a fer que les valencianes i valencians tinguem un motiu més per a sentir orgull de les nostres esportistes, la nostra gent i la nostra terra. Perquè el reconeixement col·lectiu dels valors positius que l'esport transmet, us converteix en ambaixadores i ambaixadors de bones pràctiques".

Arxivat a:

Destacats