25n
25N
25N

Oltra: "els diners que se'n van en corrupció no estàn per a les persones"

La vicepresidenta del Consell ha valorat la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre el cas FITUR. A més, assegura que el Consell “no deixarà de treballar per a recuperar fins a l’últim cèntim del qual han robat als valencians i valencianes”

Oltra: "els diners que se'n van en corrupció no estàn per a les persones"
11/02/2017 -

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha indicat que “els diners que se’n van en corrupció no estan per a les persones”.

Preguntada en la roda de premsa posterior al ple del Consell per la valoració del Govern valencià en relació a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana sobre el cas FITUR, Oltra s’ha mostrat categòrica en afirmar que “els pares i mares que tenen als xiquets estudiant en barracons ja saben on estan eixos diners perquè amb els cinc milions que es van desviar a FITUR molts xiquets i xiquetes podrien haver deixat d’estudiar en un barracó; es podria haver construït el col·legi 103 de València o dos centres de salut”.

La vicepresidenta ha posat també com a exemple el decret aprovat pel Consell per a compensar el copagament dels medicaments dels xiquets i xiquetes que tenen pares i mares empobrits, que compta amb un pressupost de 8 milions d’euros. “Amb estos cinc milions d’euros podem pagar els medicaments al 60% dels xiquets que estan sota el llindar de la pobresa”.

Oltra ha posat l’accent que “enfront de les corrupteles del passat, el Govern del Botànic treballa des de la transparència, engegant mecanismes per a prevenir estes qüestions i perquè no torne a passar mai més. Un Govern honrat que està intentant refer la imatge que el Partit Popular va deixar de la Comunitat Valenciana”.

Referent a això, la vicepresidenta ha assegurat que “este Govern no deixarà de treballar fins a recuperar l’últim cèntim del qual se’ls ha robat a tots els valencians i valencianes”.

Oltra ha afirmat també que el resultat de la sentència, amb penes de presó i multes, posa de manifest que “Rajoy es va beneficiar de la corrupció per a eixir de candidat; per a arribar al Govern d’Espanya amb les cartes marcades amb un partit dopat per sobre de les possibilitats legals”.

El Consell col·labora amb la Fundació de Baltasar Garzón contra la corrupció

Precisament, el ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació i la Fundació Internacional Baltasar Garzón (FIBGAR), que compta amb una dotació econòmica de 30.000 euros, per al desenvolupament de projectes i actuacions en l’àmbit de la lluita contra les males pràctiques en la gestió pública i la prevenció del frau i la corrupció.

Entre les activitats previstes es troba l’organització de seminaris, jornades o congressos relacionats amb la prevenció de les males pràctiques administratives i el frau, vinculades amb sistemes i models d’alertes primerenques en esta matèria. Així mateix, s’elaboraran estudis sobre mecanismes tècnics i jurídics.

D’altra banda, es realitzaran intercanvis d’informació sobre llicències d’ús d’aplicacions per a la detecció de les males pràctiques en les administracions públiques i la seua interrelació amb les innovacions que aporte la Universitat Politècnica de València i altres institucions en el desplegament d’instruments d’alertes primerenques.

A més, el conveni inclou l’adquisició de llicències per a implantar algorismes de detecció automàtica d’irregularitats a través del sistema d’alertes antifrau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + 9 =